Outdoor Manners Selected: top 5 outdoor gear week 1

Als een kind in de snoepwinkel

Niets zo verlekkerend als door een outdoorwinkel lopen. Backpacks, bergschoenen, tenten, snowboardgear; alles wil je hebben, ook al heb je het niet direct nodig. Hoe dan ook: aan het materiaal mag het niet liggen. Daarom selecteren wij wekelijks onze top 5 outdoor gear.

Vans UltraRange Pro

outdoor gear, vans ultrarange pro

Vans komt met een heerlijke skateschoen. De nieuwe UtraRange Pro heeft niet alleen een kek uiterlijk, maar is ook volledig geoptimaliseerd volgens de nieuwste technieken. Zo beschikt de nieuwe lijn nu over een interne sok, meer demping en grip en een ventilerende tong. Prima betaalbaar: ze kosten omgerekend 74 euro.

Suunto Spartan Sport Wrist HR BARO

Suunto-Spartan-Sport-Wrist-HR-Baro, outdoor gear

De Suunto Spartan Sport Wrist HR BARO is een geavanceerd multisport GPS-horloge met accurate polshartslagmeting en kleurentouchscreen. De Spartan gebruikt GPS en GLONNASS-satellieten om nauwkeurig je positie te bepalen.

Het horloge heeft specifieke modi voor hardlopen, fietsen, zwemmen, bergsporten, ski├źn, intervaltraining en meer. De combinatie van GPS en barometer geeft je een zeer accurate hoogtemeting. Voor jouw veiligheid is de Spartan uitgerust met een kompas, zonsopkomst- en -ondergangtijden, een stormalarm en nog veel meer. Kost je 549,95 euro.

Tecnica Mach1 130 LV

Tecnica Mach1 130 LV, skischoen, outdoor gear

De Tecnica Mach1 130 LV biedt een imponerende pasvorm. De skischoen heeft een leestbreedte van 100 millimeter en een 130 flex. Dankzij het Custom Adaptive Shape systeem zijn de pasvormmogelijkheden ‘eindeloos’.

Het door warmte vervormbare microcell in de voering kan door een bootfitter vervormd worden voor een geferfctioneerde pasvorm. Dan nog het geïntegreerde Lift-Lock-Systemt. De buckles zijn in een hoek van 45 graden geplaatst, waardoor de skischoen makkelijk aan en uit te trekken is. Kost je 499,95. Tip: ga naar een winkel om skischoenen uitgebreid te passen.

The North Face Ventrix Hoodie

ventrix hoodie the north face, outdoor gear

The North Face Ventrix Jas Hoodie is een slimme jas. Dankzij de Ventrix-technologie heb je een optimale ventilatie onder de armen en je rug. Bij deze technologie zijn met een laser ventilatiegaten in de stof gesneden, die bij rust gesloten blijven en dus de warmte vasthouden.

In actie openen deze gaten zich dynamisch, waardoor het ademend vermogen wordt geregeld en je lichaamswarmte gereguleerd. Om je ook door zwaar winterweer te helpen, is deze jas gevuld met 80 gram synthetische isolatie. Prijs: 183 euro.

BCA Float 27L Speed Rugtas

Float+27L+Speed+Rugtas, outdoor gear, bca

Voor freeriders zijn lawines dagelijkse kost, maar recreatieve durfals die off-piste gaat kan ook zo maar eentje tegenkomen. Ook kleintjes kunnen al gevaarlijk zijn. En in dat geval is een rugzak als de Float 27L Speed van BCA geen overbodige luxe.

De bekende lawinerugzak heeft een update gekregen. Zo is het Float 2.0 systeem 30 procent kleiner en 20 procent lichter geworden, waardoor er meer plaats is voor je spullen. Kost je 569,90 euro.

Outdoor Gear of the Year 2017

Ben je benieuwd naar meer outdoor gear? In dit artikel hebben we het beste uit 2017 op een rij gezet.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

03-01-2018 - Alrik de Jong