Outdoor Manners Selected: top 5 outdoor gear week 32

Als een kind in de snoepwinkel

Niets zo verlekkerend als door een outdoorwinkel lopen. Backpacks, klimtouw, tenten, snowboardgear; alles wil je hebben, ook al heb je het niet direct nodig. Iedere week komt er weer de meest innovatieve en coole outdoor gear op de markt. Hierbij onze wekelijkse top 5.

1. North Face Weekend Basecamp-collectie

The North Face heeft een coole nieuwe Weekend Basecamp-collectie. Bedoeld voor jouw kampeeravonturen in de zomer.

In de collectie zit onder meer een koepeltent, waarvan je de bovenkant kunt openritsen, zodat je door het gaas de heldere sterrenhemel kunt bekijken. Ook bijzonder: er zijn ingangen aan drie verschillende zijden.

Verder zit er in de collectie onder meer een pet en een backpack. Allemaal met hetzelfde motief, dat geïnspireerd is op de inrichting van een country cottage in de Amerikaanse natuur, waar een van de ontwerpers een keer overnachtte.

north face outdoor gear

2. Zelfreinigende fietsbril

Iedereen die wel eens fietst, weet dat je sportbril vies of beslagen wordt, wat het zicht niet ten goede komt.

Sacuba claimt met de R-series met de oplossing te komen. De lenzen van deze fietsbril druk je naar boven en weer naar beneden om de bril schoon te maken. Kost je omgerekend 67 euro.

sacuba glass outdoor manners

3. Ultralichtgewicht outdoorjack

Hikers en joggers opgelet: dit net gepresenteerde jack van RaidLight, dat vanaf volgend voorjaar in Nederland te krijgen is, weegt slechts 90 gram en is te verpakken in een pakketje ter grootte van je hand.

Het jack is gemaakt van waterafstotend en ademend materiaal. Ook het 10 gram wegende zakje, waarin je dit ultralichtgewicht jack bewaart, is waterdicht.

raidlight outdoor gear

4. Hydrapak Expedition 8L

Met de Expedition 8L is Hydrapak weer eens boven zichzelf uitgestegen. Deze opvouwbare watertank, die volgens het merk onverwoestbaar is, kan gevuld worden met 8 liter water en heeft een opzetstuk waarmee je kunt sproeien en spoelen.

Ook beschikt de Expedition 8L over een externe capaciteitsmeter, zodat je jouw hydratatie kunt bijhouden en precieze hoeveelheden kunt tanken voor het bereiden van eten of shakes. Een must-have voor je campingtrip die vanaf januari voor 60 euro op de markt komt.

hydrapak expedition 8L outdoor gear

5. Mizu waterfles

Tijdens een outdoortrip kun je niet zonder fles. Voor koud water, hete koffie of wat dan ook. En dan wil je natuurlijk een milieuvriendelijk exemplaar. Kom je uit bij Mizu, dat roestvrijstalen water- en thermoflessen produceert van gerecycled materiaal.

De missie van Mizu: onze oceanen, bergen, bossen en steden om ons heen beschermen. Dit nieuwe model kost 23,95 en houdt je water en andere drankjes koel.

mizu fles outdoor gear

Meer leuke content? Like ons op Facebook

09-08-2017 - Alrik de Jong