Outdoor Manners Selected: top 5 outdoor gear week 33

Als een kind in de snoepwinkel

Niets zo verlekkerend als door een outdoorwinkel lopen. Backpacks, klimtouw, tenten, snowboardgear; alles wil je hebben, ook al heb je het niet direct nodig. Iedere week komt er weer de meest innovatieve en coole outdoor gear op de markt. Hierbij onze wekelijkse top 5.

1. Mountain Hardwear Multi Pitch

Mountain Hardwear komt met een nieuwe Mulit-Pitch lijn backpacks. De drie verschillende backpacks (16, 25 en 40 liter) zijn bedoeld voor klimmers en zijn daardoor geschikt voor eigenlijk alle outdooractiviteiten.

De tassen zijn gemaakt van een 840D ballistisch nylon, gecombineerd met 600D ‘hardwear’ tarp. Dat betekent dat je de tassen tijdens het hiken en kamperen kunt gebruiken en misbruiken, dat je tijdens het klimmen langs rotsen kunt schuren en dat je er nog veel meer wilde dingen mee kunt doen zonder schade.

backpack outdoor manners selected

De tassen beschikken allemaal over handigheden als een clip voor je helm en speciale vakken voor je klimschoenen en -touw. In het voorjaar van 2018 komen de tassen op de markt voor respectievelijk 76, 94 en 153 euro.

2. Santa Cruz windbreaker

Wat The North Face is in de outdoorwereld is Santa Cruz in de skateboardwereld. Beide merken weten naast liefhebbers ook de massa te bereiken.

En dat is volledig begrijpelijk als we deze heruitgave van de klassieke windbreaker zien. Kost je omgerekend 46 euro.

santa cruz outdoor manners selected

3. Nieuwe lijn Casio G-Shock horloges ter ere van 35-jarig jubileum

In 1983 bracht het Japanse elektronicabedrijf Casio het originele G-Shock horloge uit. Horloges die tegen een stootje, water, modder en sneeuw kunnen.

Nu wordt het 35-jarige bestaan gevierd van dit klassieke outdoorhorloge. Vier verschillende modellen worden opnieuw uitgebracht, allemaal voorzien van het 35th Anniversary logo. Wanneer de horloges in Nederland bechikbaar zijn, is nog niet bekend.

casio g-shock outdoor manners selected

4. SwimEars

Dopjes in het oren tijdens het zwemmen kennen we al sinds de basisschool. Maar de SwimEars – ontwikkeld door Finis en zesvoudig wereldkampioen Iron Man Dave Scott – zijn andere koek.

De oordoppen, die je gebruikt om een zwemmersoor te voorkomen, laten het water buiten en het geluid binnen. De meeste vergelijkbare oordoppen sluiten ook het geluid af. Kost je omgerekend ongeveer 40 euro.

5. Onverwoestbare speaker van LifeProof

Gooi hem in het zand, stamp erop, haal hem door het water en stop hem in de sneeuw. Wat je volgens LifeProof ook met deze speaker doet, er blijft muziek uit komen.

De AQ9 is onderdeel van de nieuwe Aquaphonics-lijn van LifeProof, die dit najaar op de markt komt. Deze speaker gaat je 85 euro kosten.

outdoor manners selected

Meer leuke content? Like ons op Facebook

16-08-2017 - Alrik de Jong