Outdoor Manners Travel Playlist #10: A Tribe Called Quest, The Cinematic Orchestra en meer

Nieuw extraatje: tips van onze lezers

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

Iedere week lichten we vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week. Scrol naar beneden voor de complete lijst.

I Left My Wallet in El Segundo – A Tribe Called Quest

Een onvervalste stukje hiphop in deze lijst. En niet zo maar een song van zo maar een artiest; I Left My Wallet in El Segundo van hiphoppioniers A Tribe Called Quest.

Het nummer gaat over een roadtrip van Q-Tip en Ali Shaheed Muhammad. In de auto van de moeder van Q-Tip, die een maand op reis is na een cruise te hebben gewonnen. Check die tekst en vooral de manier waarop die wordt gerapt. Dat heet nou een lekkere flow.

Berlin – Underset

De Outdoor Playlist neemt inmiddels serieuze vormen aan, maar het ‘geluid van de stad’ ontbreekt nog grotendeels. Ten onrechte, want een stedentrip kan minstens zo interessant zijn als een reis door de natuur.

De titel zegt het eigenlijk al: deze track is de ultieme soundtrack van de Berlijnse muziekcultuur. Heerlijke diep, rustig opgebouwd en strak geproduceerd. Luister ‘m met een goede koptelefoon en je zult je voor even in de Berlijnse underground wanen.

Pina – Metro Area

Onze marketingman Jitse roept al weken dat dit plaatje in de lijst moet. ‘Ja, ja, komt goed…’, was het standaard antwoord. Om vervolgens onze eigen platen te pluggen.

Vandaag streken we een hand over ons hart en zetten we het plaatje toch maar eens op. En eerlijk is eerlijk: Pina van Metro Area is een lekker nummer. Strand, zee, cocktail, gaan!

Arrival of the Birds – The Cinematic Orchestra ft. London Metropolitan Orchestra

Dit is de tweede track van The Cinematic Orchestra in deze playlist en met een reden: de groep rond frontman Jay Swinscoe maakt bijzonder sferische muziek die veelal een prachtige soundtrack vormen voor reismomenten.

In dit geval letterlijk, want Arrival of the Birds is de soundtrack van de natuurfilm The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos. Een documentaire over de flamingo-trekkingen in Tanzania. Het zijn net mensen, ook zij houden van reizen.

Nieuw: tips van de Outdoor Manners-lezer

We niemand zo serieus als onze lezers. Een aangezien er regelmatig tips binnenkomen via Facebook, gaan we die hier vanaf nu delen.

Yorick Schrumpf: Green Onions – Booker T. & The M’G’s
“Een classic voor tijdens een roadtrip”, aldus Yorick. Klare taal, hebben we niets aan toe te voegen. Luister het nummer hier.

Sebastiaan Krahmer: The Kings of Convenience
“Fijne lijst 😊 Tip: The Kings of Convenience”, aldus Sebastiaan, die niet een specifiek nummer tipt, maar de groep in het algemeen. Dank, goede tip. Homesick is wat dat betreft een passende plaat.

De volledige Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Samenstelling: Leroy van den Berg en Alrik de Jong

Meer leuke content? Like ons op Facebook

18-08-2017 - Alrik de Jong