Outdoor Manners Travel Playlist #2: Grateful Dead, Parov Stelar en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je op reis gaat zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een grote lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

In deze rubriek delen we iedere week vier ultieme reisnummers, die we allemaal opslaan in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Deze wordt dus constant geüpdatet, hopelijk doen we jou hier een plezier mee.

Starz in their Eyes – Just Jack

Als je het intro van dit nummer hoort, denk je maar aan één ding: reizen. Dat heeft niet met de een intelligentie van de componist te maken, wel met met Floortje Dessing en 3 Op Reis. Deze aanstekelijke tune hoort bij dat programma en mag niet ontbreken in een travel playlist.

Het nummer van Just Jack heeft verder overigens niets met reizen te maken. Starz in their Eyes gaat over beroemd worden en het feit dat veel mensen hier niet geschikt voor zijn.

The Mojo Radio Gang – Parov Stelar

Marcus Füreder is een Oostenrijkse componist, muzikant, producer en DJ. Zijn artiestennaam is Parov Stelar en hij wordt gezien als een van de pioniers van Electro Swing. En als je iets kunt gebruiken tijdens een reis, is het wel Electro Swing.

Eén van zijn swingende nummers is The Mojo Radio Gang en komt van zijn album Coco uit 2009. Geen ingewikkelde tekst, wel een heerlijk vrolijk reisnummer.

Truckin’ – Grateful Dead

Dit nummer gaat over een lange, vreemde trip. Waarbij even vermeld moet worden dat Grateful Dead-frontman Jerry Garcia en de overige bandleden niet spuugden op een zegeltje LSD.

‘What a long strange trip it’s been’, luidt de beroemde laatste regel van het metaforische nummer, dat gaat over een drugsinval in hun hotelsuite in New Orleans tijdens een tour in 1970. Hoe dan ook: Truckin’ is een heerlijk nummer voor onderweg.

Always the Sun – The Stranglers

The Stranglers is een band die ontstaan is uit de punkrockscène. In 1975 opgericht, nog steeds actief. Een nummer dat je totaal niet associeert met punkrock is Always The Sun.

Heerlijk nummer, waarvan de inhoud niets met reizen te maken heeft. Maar het zachtmoedige ‘it’s always the sun’ in het refrein geeft ons zo’n goed gevoel, dat we het in onze play list droppen.

Outdoor Manners Travel Playlist

Mocht je een tip hebben voor onze afspeellijst, dan horen we graag wat jouw favoriete reisnummer is. Wellicht zie je die dan terug in deze travel playlist. Mail de song en je motivatie naar [email protected]

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

23-06-2017 - Alrik de Jong