Outdoor Manners Travel Playlist #3: Angus & Julia Stone, The Sugar Hill Gang en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je op reis gaat zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een grote lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

In deze rubriek delen we iedere week vier ultieme reisnummers, die we allemaal opslaan in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Deze wordt dus constant geüpdatet, hopelijk doen we jou hier een plezier mee.

Jumpin’ Jack Flash – Ananda Shankar

Jumpin’ Jack Flash is natuurlijk een nummer van de Rolling Stones, maar die kennen we inmiddels wel. Ananda Shankar heeft er echter zijn eigen draai aan gegeven.

Het is een heerlijk zweverig nummer geworden. Begeleid door een voor India typerende sitar, maar dan draaglijk. Hier ga je andere reizigers blij mee maken.

Big Jet PLane – Angus & Julia Stone

Reizen is emotie. De vrijheid ervaren, het geluk van nieuwe vriendschappen, een gedachte naar het thuisfront en voor the lucky few: het vinden van de liefde.

Het Australische singer-songwritersduo Angus en Julia Stone (ze zijn broer en zus) weet dit gevoel perfect te vatten in hun bescheiden hit Big Jet Plane. Maximaal wegdromen met je nieuwe vlam in de armen terwijl je ergens op een strand van de sterrenhemel geniet.

Rapper’s Delight – The Sugar Hill Gang

Een intrede van het genre hiphop dan wel rap in onze lijst. Om te beginnen met eentje van de oude school: Rapper’s Delight, een nummer dat zelfs nog aanstekelijk werkt bij hiphophaters.

Rapper’s Delight behoeft geen uitleg. Feit is dat je van het nummer gaat bewegen en tijdens het luisteren het gevoel hebt: wie doet me wat? Dit is een lekkere opsteker hoor, als je aan het sjouwen ben met die enorme backpack van je.

A Walk – Tycho

Een playlist leent zich bij uitstek voor het moment waarop een onbekende omgeving aan je voorbij schiet terwijl je favoriete track voor het ultieme roadtrip-gevoel zorgt.

De Amerikaanse componist, muzikant en producer Tycho moet dit gevoel is zijn achterhoofd hebben gehad toen hij de track A Walk maakte. Een heerlijke, dromerige plaat met een energiek einde.

Outdoor Manners Travel Playlist

Mocht je een tip hebben voor onze afspeellijst, dan horen we graag wat jouw favoriete reisnummer is. Wellicht zie je die dan terug in deze travel playlist. Mail de song en je motivatie naar [email protected]

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Tekst: Alrik de Jong & Leroy van den Berg

Meer leuke content? Like ons op Facebook

30-06-2017 - Alrik de Jong