Outdoor Manners Travel Playlist #6: The Beatles, Docteur Nico en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een grote lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

In deze rubriek lichten we iedere week vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week.

Afrique De L’Ouest – Docteur Nico

Nico Kasanda, beter bekend onder de artiestennaam Docteur Nico, was een Congolese muzikant die al op zijn veertiende speelde met de Grand Kalle et l’African Jazz. Hij studeerde af als docent, maar besloot zijn familie te volgen en als muzikant door verschillende Afrikaanse landen – en later de rest van de wereld – te trekken.

Hij staat bekend als een invloedrijke gitarist voor Afrikaanse muzikanten en een van de grondleggers van het genre soukous. Jimi Hendrix was fan van Docteur Nico en bezocht hem een keer na een optreden in Parijs. Als je even niet in de mood bent tijdens je reis, zet dan Afrique De L’Ouest op.

Goin’ Home – Dan Auerbach

Wat voor reis je ook maakt, er komt een moment dat je weer huiswaarts keert. En dat brengt een mix aan gevoelens mee: aan de ene kant het weemoedige gevoel dat het voorbij is, aan de andere kant de euforie om je vrienden en familie weer te zien.

Om die gevoelens te versterken, zet je het nummer Goin’ Home van Dan Auerbach op. ‘I’ve spent too long away from home. Did all the things I could have done. Gone are the days of endless thrills. I know I’m not the only one. So long, I’m goin’, goin’ home…

For You Blue – The Beatles

Op het allerlaatste studioalbum van The Beatles, Let It Be, had George Harrison een grote rol als componist. Eén van de nummers die hij schreef is For You Blue. Het nummer gaat niet over de liefde, niet over de gespannen relatie binnen de band en niet over LSD.

Wel over de reis die Harrison in 1968 maakte naar de Amerikaanse plaats Woodstock, waar een jaar later het befaamde festival zou plaatsvinden. Harrison verbleef hier twee maanden bij Bob Dylan. For You Blue gaat over die trip, de countryblues-stijl is dan ook makkelijk te verklaren.

Road Trippin’ – Red Hot Chili Peppers

Nadat gitarist in 1998 John Frusciante was afgekickt van heroïne, keerde hij terug bij de Red Hot Chili Peppers. Met hem erbij steeg de band weer tot grote hoogte. De leden sloten zich een tijd op in een afgelegen huis, dat tot studio werd omgebouwd. Het resultaat: Californication, het populairste en misschien wel het beste album van de band.

Een van de songs is het rustige, dromerige Road Trippin’, dat natuurlijk niet mag ontbreken in deze travel playlist. ‘It’s time to leave this town. It’s time to steal away. Let’s go get lost…

Outdoor Manners Travel Playlist

Alweer de zesde update van onze Outdoor Manners Travel Playlist, die je hieronder in zijn geheel kunt luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-07-2017 - Alrik de Jong