Outdoor Manners Travel Playlist #8: Air, Canned Heat en meer…

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

Iedere week lichten we vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week.

Kelly Watch The Stars – Air

Tijdens je reis kom je in gebieden met nauwelijks lichtvervuiling, met dus de meest heldere sterrenhemels. Zelfs de meest botte backpackers worden daar emotioneel van.

Een dromerig nummer dat daar bij aansluit is Kelly Watch The Stars, dat op de albumklassieker Moon Safari van Air staat. Blijft een heerlijke song.

Heartbeats – José Gonzáles

We duiken even in de romantische modus, reizen gaat namelijk evenveel om de reis zelf alsmede om de mensen die je ontmoet. Als je geluk hebt, vind je tussen die groep mensen jouw grote liefde.

Mocht dat het geval zijn, dan is Heartbeats van José Gonzáles de perfecte soundtrack. Saillant detail: het origineel is van het obscure Zweedse elektroduo The Knife. Een minstens zo’n goede versie van een briljant nummer.

On The Road Again – Canned Heat

Roadtrippen behoort tot de leukste bezigheden op aarde, de muziek maakt het af. Een heerlijk nummer in dit kader is On The Road Again van de Amerikaanse blues- en boogieband Canned Heat.

De bandleden van Canned Heat, een band die ook op Woodstock speelde, hadden drie voorliefdes: zwarte blues, milieuactivisme en drugs. Twee van de bandleden overleden dan ook aan een overdosis. Zanger Bob Hite overleed zelfs tijdens een concert. Van een fan in het publiek kreeg Hite, zo dacht hij, cocaïne. Dit bleek echter heroïne te zijn.

The River Tune – Bassekou Kouyate

De West-Afrikaanse Bassekou Kouyate is een meester in het bespelen van de ngoni, een ietwat vreemd snaarinstrument.

The River Tune is een simpel nummer, maar de hoge tonen van de ngoni in combinatie met het hypnotiserende ritme zorgen voor een aangename track om bij weg te dromen.

Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Samenstelling: Leroy van den Berg en Alrik de Jong

Meer leuke content? Like ons op Facebook

04-08-2017 - Alrik de Jong