Dit zijn de absolute winnaars van de OutDoor Show in Friedrichshafen

Als een kind in een snoepwinkel

De jaarlijkse OutDoor Show in Friedrichshafen, die vorige week plaatsvond, behoort tot ‘s werelds grootste outdoorbeurzen. Merken showen hun nieuwe producten, die binnen nu en twee jaar op de markt verschijnen. Als je hier rondloopt, ben je als een kind in een snoepwinkel.

Backpacks, schoenen, tenten, slaapzakken, gadgets… Je komt om in de outdoorgear waarbij alleen een lichte aanraking al een bevredigend gevoel geeft. We hebben onze negen favoriete items eruit gepikt. Dit zijn als het aan ons ligt de absolute winnaars van dit jaar. Van de meeste items is de verkoopprijs nog niet bekend.

Osprey Levity 60

De Levity 60 van Osprey komt binnenkort al op de markt. Deze backpack met een inhoud van 60 liter weegt maar 816 gram. Hij beschikt bovendien over een perfect ventilatiesysteem. Lichter dan de Levity 60 vind je geen soortgenoot.

outdoor

Nordisk Lofoten 1 ULW

Over lichtgewicht gesproken: dit is ‘s werelds meest lichte eenpersoons tent. De Lofoten 1 ULW van Nordisk weegt ingepakt en al 450 gram. De tent is perfect afgewerkt en dankzij de hoge voorkant heb je geen claustrofobisch gevoel als je erin ligt.

outdoor

Jack Wolfskin Texapore Ecosphere

De Texapore Ecosphere is volgens Jack Wolfskin het eerste volledig gerecyclede membraanjack. De softshell, het waterdichte en ademende membraan, fleece, ritsen… Je gaat niets op of aan dit outdoor jack vinden dat nog niet eerder is gebruikt. Het is een 20k waterdichte en 15k ademende jas en behoort dus tot het topsegment. Meer over die ratings vind je hier.

outdoor jack

Helinox Chair Zero

‘s Werelds lichtste stoel? Moeilijk hard te maken, maar ons punt is duidelijk. De Helinox Chair Zero weegt ongeveer een halve kilo en je kunt ‘m opvouwen tot een compact pakketje dat in iedere rugzak past. En toch is het zitcomfort hoog. Dit opding is reeds te koop voor 199,95.

outdoor

Lyo Expedition

Lyo heeft een serie voedingsproducten op de markt gebracht met de favoriete recepten van populaire outdoorsporters. De gerechten zijn te bereiden met kokend water, ideaal survivalvoer dus. De winst wordt keurig verdeeld tussen Lyo en de atleten. Geniaal marketingconcept.

outdoor food

Hydro Flask Soft Cooler Pack

Deze koelrugtas van Hydro Flask heeft een inhoud van 25 liter en houdt je vloeistoffen 48 uren lang koel. En dat terwijl de rugtas maar net iets meer dan 1 kilo weegt. Hebben!

outdoor

tex-lock

Dit fietsslot is volledig van textiel gemaakt, en is dus flexibel en geluidsloos. Het merk stelt dat dit slot even veilig is als kwaliteitsfietssloten van metaal.

Het slot is verkrijgbaar in drie maten: 80, 120 en 180 centimeter. Hier alvast vooruit te bestellen, de kleinste kost je 89 euro.

Nemo Helio LX Pressure Shower

Ik ga op reis en neem mee… Een douche. Ja, waarom ook niet? In de Helio LX Pressure Shower van Nemo kan 22 liter water, genoeg voor een douchestraal met druk van 7 tot 10 minuten. Met je voeten bedien je de pomp van de outdoor douche, die voor de druk zorgt.

shower

Robens Couloir 750

Deze slaapzak heeft een Outdoor Industry Award gewonnen. Hij is namelijk extreem gebruiksvriendelijk, de ritsen zijn onverwoestbaar en je ligt zelfs in een tent in de Himalaya warm in deze slaapzak. Er zit een kraag in tegen extreme kou en de hoodie sluit perfect aan.

outdoor slaapzak

Meer leuke content? Like ons op Facebook

27-06-2017 - Alrik de Jong