Drie outdoor telefoons die een ruige trip overleven

Geen gek idee om een extra telefoon aan te schaffen

Je telefoon is cruciaal wanneer je de wijde natuur intrekt. Als je een ruige trip verwacht, sta je wellicht niet te springen om met je fancy smartphone te reizen, want één tik en je hebt schade of een defect. Daarom is het niet onverstandig om te kijken naar een echte outdoor phone die je mee kunt nemen op je avonturen. Hierbij drie geschikte outdoor telefoons.

LG X Venture

Dat solide outdoor telefoons er ook knap uit kunnen zien, bewijst de nieuwe LG X Venture. Hij is gemaakt voor het buitenleven, maar dat zie je er niet direct aan af. Da’s een pluspunt. Hij is water- en stofbestendig en beschikt over een extra solide behuizing. Het MIL-STD 810G-certificaat bewijst dat de telefoon bestand moet zijn tegen extreme temperaturen en dankzij de IP68-certificering weet je dat-ie in principe een half uur op anderhalve diepte onder water moet kunnen overleven. Geen stress dus als je onverwacht door een stukje water moet waden.

De LG X Venture

Softwarematig kent de LG X Venture een extra outdoor laag, Outdoor Essentials genoemd. Dit menu roep je op met een knop aan de zijkant en hierin vind je onder andere een barometer, stappenteller, kompas, de weersvoorspelling en een zaklamp. Ook kent het toestel een speciale modus die bedienen met handschoenen mogelijk maakt.

De specs zijn verder zoals je die van een modern Android-toestel mag verwachten. Bijzonder aan deze telefoon is de extra krachtige 4100 mAh-accu die volgens de fabrikant in 48 minuten moet kunnen opladen. Dat klinkt als muziek in de oren van de outdoor fan. De prijs wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Caterpillar S60

Caterpillar ontwierp deze S60 specifiek voor professionals in de bouw. Hij wordt ‘s werelds meest onbreekbare consumententelefoon genoemd. Ook handig dus voor liefhebbers van het ruigere werk, zoals klimmen of mountainbiken.

Caterpillar S60 Outdoor Camera

Je ziet direct dat dit een robuuste jongen is, en dat klopt. Zowel behuizing als glas (Gorilla glass) is oersterk. Daarbij is de telefoon tot wel 5 meter waterdicht. Vooral bijzonder is de FLIR-camera waarmee je op het scherm zelfs in totale duisternis beelden kunt zien. Zo’n nachtzicht camera kan handig en zelfs belangrijk zijn voor de survival fan.

Mocht je verdwaald raken, dan is deze telefoon je beste maat: de accu gaat volgens Caterpillar twee tot wel drie volle dagen mee. De Caterpillar S60 draait op Android 6 en kost 649 euro.

Sudroid A8

Zoek je echt een telefoon voor erbij, dan wil je wellicht niet te veel geld uitgeven. Dat hoeft ook niet: de Sudroid A8 is de prijsvechter onder de outdoor telefoons en kost slechts om en nabij de 100 euro en voldoet aan alle eisen die je aan een outdoor telefoon mag stellen.

Sudroid A8

Hij is shock proof en waterbestendig. Zijn robuuste behuizing maakt dat je zorgeloos op pad kunt. Hij mist een hoop voorzieningen, zo kan-ie geen 4G aan, maar hey, je betaalt ook niet veel. Hij werkt wel ‘gewoon’ met Android (4.4.2) dus hij voelt vertrouwd.

Verwacht dus geen high end specs, maar gewoon een degelijke telefoon die uitblinkt in degelijkheid en gebruiksgemak.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

24-05-2017 - Mitchell van der Koelen