Overleven in de Zweedse natuur met survivalgoeroe Dennis van Dokkum

Op avontuur met een voormalig marinier

Niets mannelijker dan overleven in de wilde natuur. Maar geloof ons, daar komt heel wat bij kijken. Navigeren, zelf vuur maken, water zuiveren, you name it. Tijd voor een beproeving in de wildernis.

Dit is de eerste reportage van een elfdelige reeks artikelen. Daarin vertellen we je alles rond het thema survival & crafts.

Samen met survivalexpert Dennis van Dokkum rijden we in onze stoere MINI Countryman naar Getnö Gård. Dit uitgestrekte natuurgebied in Zweden bestaat uit bossen, kleine meertjes en veenlandschappen. Een perfecte omgeving om de weg kwijt te raken.

survival zweden

Dennis zat achttien jaar lang het Korps Mariniers. Hier werkte hij onder de meest extreme en uiteenlopende omstandigheden. Van trainingen tot boven de poolcirkel tot aan de zinderende hitte rond de evenaar, overal leerde hij wat overleven is.

Gedropt in the middle of nowhere

Inmiddels is hij survivalexpert en van iemand met zijn ervaring nemen we alles blind aan. Dennis legt ons de basics van het survivallen uit. Kaartlezen, warm blijven, welk eten neem je mee, wat voor tools heb je nodig.

Allemaal leuk en aardig, totdat hij ons dropt met enkel een kaart en kompas. Sta je dan, midden in het bos. Hoe ons avontuur afloopt, zie je in de bovenstaande reportage.

survival zweden

Je kunt natuurlijk ook zonder Dennis verdwalen in the middle of nowhere. Als je de wildernis in trekt, kun je nou eenmaal op plekken terecht komen waar in de wijde omtrek geen beschaving te vinden is.

Later deze week een artikel over wat dan wel en juist niet te doen. Echte do’s en dont’s, dus niet de tips uit spectaculaire survivalprogramma’s op televisie. Hou onze site in de gaten.

Advertisement

Meer leuke content? Like ons op Facebook

In samenwerking met MINI

19-05-2017 - Alrik de Jong