Padang Padang in zwart-wit: een ‘ongerept’ surfparadijs op Bali

Een van de weinige overgebleven geheimen op Bali

Van de Lessur Sunda Islands, in het Nederlands de Kleine Soenda-eilanden, heb je wellicht nog nooit gehoord. Bali, onderdeel van de eilandengroep, ken je natuurlijk wel.

Maar Bali hebben we wel gezien. Daar zijn geen geheimen meer. Ooit was het de koningin van het Indische Archipel, maar het eiland is overlopen door toeristen en ander gespuis. Leuk voor een vakantie, te druk voor het echte surfgevoel.

Padang Padang

Toch is er is nog een parel over. Een oase van helderheid en rust in de gekte. We hebben het over surfspot Padang Padang. Blauwe zee, strandjes omringd door kliffen en de perfecte golven om te surfen.

Padang Padang is een klein dorpje gelegen aan de westkant van het schiereiland Nusa Dua en is nog niet door de massa ontdekt. Je zult er voornamelijk surfers treffen. Wasted Talent maakte er deze prachtige video. Niet met de herkenbare blauwe zee, maar in het zwart-wit. Prachtig.

Soemba

Voor meer ongerepte surfspots ga je verder de zee in. Voor alle duidelijkheid: de Kleine Soenda-eilanden liggen ten oosten van Java en omvatten de Indonesische provincies Bali, West-Nusa Tenggara en Oost-Nusa Tenggara en daarnaast de onafhankelijke staat Oost-Timor.

Onder meer op Soemba, Roti en Soembawa kun je surfen zonder drukte om je heen. En op Soemba vind je naast grote golven ook nog eens veel cultuur. Het is een van de laatste gebieden op aarde waar het animisme nog volop aanwezig is. In de onderstaande video krijg je een beeld van het eiland.

Ben je in de stemming geraakt om te gaan surfen maar heb je nog geen board? Geen paniek: zaag gewoon een boom om en maak je eigen surfboard, zoals deze gast deed.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-06-2017 - Alrik de Jong