How to: zo bereid je het perfecte campfire breakfast

Een vers ontbijtje, middenin de natuur

In deze aflevering van MINI Adventures maken we met culinair avonturier Jord Althuizen het perfecte campfire breakfast. Classics, maar dan met extra veel smaak. Laat je inspireren.

Het bereiden van dit campfire breakfast maakt deel uit van onze MINI Adventures, waarin we met Jord Althuizen in onze MINI Countryman de Franse natuur opzochten.

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag, vooral als er veel activiteiten op de planning staan waar je energie voor nodig hebt. Daarom laten wij je zien hoe je het perfecte kampvuurontbijt maakt zodat je jouw dag goed kunt beginnen.

Houtconstructie bouwen

Maak een constructie van hout waaraan je een gietijzeren pan kunt hangen. Zoek twee stevige takken met een V-vorming uiteinde. Slijp de andere uiteinden tot een scherpe punt, zodat je ze diep in de grond kunt steken. Leg een rechte, stevige tak overdwars en bind die eventueel vast met touw.

Kampvuur maken

Maak een kampvuur en zorg daarbij dat je uiteindelijk een laag vuurtje creëert. Hier zie je hoe je het perfecte kampvuur maakt.

kampvuur mini

Snijden

Snijd eerst de basisingrediënten: rode ui, tijm en pancetta (Italiaans spek met een uitmuntende smaak). Snijd ook een paar avocado’s en tomaten in tweeën.

Bakken

Warm olijfolie op in de gietijzeren pan en voeg de basisingrediënten toe. Deze warm je even op om er daarna witte bonen in tomatensaus aan toe te voegen.

Intussen leg je de tomaten, avocado’s en een worstje op een grillplaat boven het kampvuur. Laat ruimte over voor de pan waarin je tegelijk ook eieren bakt. Rooster nog wat brood en voila: je hebt een champion’s breakfast. En dat zonder alle moderne foefjes van de keuken. Geeft energie én voldoening, niet?

campfire breakfast

Meer leuke content? Like ons op Facebook

In samenwerking met MINI

04-07-2017 - Alrik de Jong