Peru in 8K: een vogelvlucht door het land van de Inca’s

Een shortfilm waar je stil van wordt

Niet dat je op je laptop iets hebt aan 8K, maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid om deze adembenemend mooie video van Peru in Ultra HD te bekijken. Maar ook in lagere resolutie zijn de beelden van de prachtige natuur en restanten van de inca’s helder en inspirerend.

Maandenlang tussen de Inca’s in Peru

Filmmakers Jacob en Katie Schwarz reisden maandenlang door Peru met een paar Ultra HD camera’s en drones. Dat heeft geresulteerd in een shortfilm, met muziek van Tony Anderson, waar je stil van wordt. Geniet van deze perfecte mix van natuur en cultuur.

De Inca Trail tot Machu Picchu is een must-do in Peru

De Inca’s hadden een uitgebreid wegennetwerk in Zuid-Amerika, met name in het huidige Peru, Ecuador, Bolivia en Chili. Deze wegen waren over het algemeen goed geplaveid en boden de Inca’s een relatief snelle vorm van transport door de bergen van de Andes. Het wegennetwerk had een totale lengte van zo’n 22.500 kilometer en steeg tot een hoogte van 5.000 meter boven zeeniveau.

De bekendste route is natuurlijk de Inca Trail (ook wel Incapad). Dit is een wandelpad dat Machu Picchu met de buitenwereld verbindt. De Inca Trail start in de Sacred Valley (Heilige vallei) van de Urubamba rivier en leidt je via de bergtoppen van de Andes naar de ruïnes van Machu Picchu. De route is 45 km lang en duurt drie tot vijf dagen. Het pad slingert over hoge bergketens en dichte, donkere, subtropische bossen.

Het bewandelen van de Inca Trail vereist een redelijk goede conditie. De wandeling is zelf niet extreem moeilijk, maar de hoogteverschillen (tot 4000 meter boven zeeniveau) kunnen de tocht lastig maken voor onvoorbereide bezoekers. Binnenkort op Outdoor Manners een reportage over het wandelen van de Inca Trail.

Bekijk ook Patagonië in 8K. Het natuurgebied in Chili en Argentinië – met ruige rotsen, watervallen, massale ijsformaties en een buitenaardse natuur – gaan we in januari bezoeken.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

13-09-2017 - Alrik de Jong