De aftermovie van Pro Freestyle The Hague vraagt om meer… En dat komt er gelukkig ook

Maak kennis met de nieuwe Olympische sport BMX Freestyle Park

Onlangs waren we aanwezig bij Pro Freestyle The Hague, waar naast de officiƫle World Cup skateboarden ook BMX, freerunnen en andere extreme sports centraal stonden

Californische sferen op het strand van Scheveningen, dat vier dagen lang het podium was voor ‘s werelds beste extreme sporters.

Tot de absolute wereldtop horen ook onze Nederlandse skateboarddames, die behoorlijk veel indruk maakten tijdens de World Cup. Als het zo door gaat, doen ze mee voor medailles tijdens de Spelen van Tokio in 2020. De aftermovie van hierboven vraagt vraagt om meer. En dat komt er gelukkig ook.

BMX Freestyle Park naar de Olympische Spelen

9 juni heeft het IOC bekendgemaakt dat het UCI BMX Freestyle Park naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 brengt. Het IOC is verheugd met de toevoeging van het spectaculaire freestyle BMX-onderdeel. Logisch, want deze sport staat garant voor spektakel.

Nog geen maand na deze bekendmaking organiseert Pro Freestyle de eerste BMX Freestyle Park-wedstrijd van Nederland. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli staat de wedstrijd op het programma van Pro Freestyle Heerlen-Limburg 2017.

pro freestyle

Meer leuke content? Like ons op Facebook

27-06-2017 - Alrik de Jong