Zo imponeerden de Nederlandse dames tijdens de World Cup Skateboarden

VIDEO'S: Pro Freestyle The Hague 2017

Tijdens Pro Freestyle The Hague dit weekend vond onder meer de World Cup Skateboarden plaats. Voor het sinds 2007 werd deze wedstrijd in Nederland gehouden en het was één van de eerste World Cups sinds bekend is dat skateboarden een Olympische sport wordt.

Hollandse heldinnen

Of we in Tokio medaillekansen hebben? Oh hell yeah, onze dames behoren tot de wereldtop. Dat hebben ze dit weekend in eigen land maar weer eens bewezen.

pro freestyle
V.l.n.r.: Lea Schafer (5), Candy Jacobs (3) Julia Brueckler (1), Roos Zwetsloot (2) en Keet Oldenbeuving (4)

Van de Nederlandse dames eindigden er dit weekend drie in de top 5. De nog maar 12-jarige Keet Oldenbeuving greep net naast het podium en werd vierde. Ze wordt mondiaal gezien als een van de grootste talenten bij de dames.

Lees ook: Interview met skateboardbondscoach Sjoerd Vlemmings: ‘Ik zie de weg naar Tokio 2020 als één groot avontuur’

Candy Jacobs, die tweede staat in het World Cup-klassement, eindigde als derde en het kersverse talent Roos Zwetsloot ging er met de tweede plaats van door. De Australische Julia Brueckler won. Skip in de onderstaande video naar 2:14 om de Nederlandse dames in actie te zien.

Brazilianen zijn de baas bij de heren

Bij de heren was de beste Nederlander dit weekend Rob Maatman, die eindigde op een verdienstelijke achtste plaats. De Braziliaanse Lucas Alves, die vorige week in Parijs de World Cup-wedstrijd nog won, werd derde.

Maxime Habanec uit Tsjechië werd tweede en de Braziliaanse Vinicius Santos ging er met de eerste prijs van door. Check hieronder zijn winnende run.

Naast skateboarden konden we genieten van BMX, inline skaten, Madd Gear® Scoot en het NK Freerunnen. Daarnaast werd er gefeest en gechild. Een uitgebreid fotoverslag volgt.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

05-06-2017 - Alrik de Jong