Californische sferen in Scheveningen: Pro Freestyle The Hague gaat los

Zon, strand, blauwe lucht en een 'gruwelijk' skatepark

Californische sferen op het strand in Scheveningen. Zon, blauwe lucht, hitte en een ‘gruwelijk’ skatepark. Pro Freestyle The Hague is los. Er wordt warmgedraaid voor de World Cup Skateboarden.

Douwe Macaré, Nederlands kampioen in 2015, staat al als een van de eersten warm te rijden. Candy Jacobs strooit met tricks en verkent het park. Deze Nederlandse staat tweede in de World Cup ranking bij de dames en won afgelopen weekend de World Cup-wedstrijd in Parijs.

Dit weekend gaat ze die prestatie voor eigen publiek proberen te evenaren. “De Nederlandse dames zijn erg goed. Zij hebben echt wel kansen tijdens de Olympische Spelen van Tokio in 2020”, zegt Dick-Jan Leegwater, een van de organisatoren van Pro Freestyle, in de persruimte.

Het zijn de ontspannen trainingsuurtjes voor de eerste World Cup skateboarden in Nederland sinds 2007. “Skateboarden leeft in Nederland. Het is superhip en volop in ontwikkeling”, zegt Sjoerd Vlemmings tegen Outdoor Manners.

Hij is de eerste bondscoach van het Nederlandse skateboardteam, dat zich probeert te plaatsen voor de Olympische Spelen. Vanaf Tokio 2020 is skateboarden een Olympische discipline. Lees het interview met Velmmings, die we vorige week uitgebreid spraken, hier.

‘s Wereld beste extreme sporters bewonderen

De World Cup skateboarden begint vrijdagavond. Om 19.00 uur zijn de kwalificaties en daar kun je gratis bij zijn. Zaterdagmiddag zijn de finales. Ticketinformatie vind je hier. “Iemand om rekening mee te houden dit weekend is Lucas Silva uit Brazilië. Hij won vorige week ook in Parijs.”

Maar er is meer te beleven op Pro Freestyle 2017. Zo is dit weekend het NK Freerunning, een atletische sport in opkomst onder de Nederlandse jeugd. Ook is zijn ‘s werelds beste BMX’ers in Nederland voor een wedstrijd. En niet te vergeten: inline skaters en scoot-rijders vliegen ook tot grote hoogte. Bekijk het volledige schema.

pro freestyle
Ook de BMX’ers rijden zich warm voor het weekend

Relaxte vibe tijdens Pro Freestyle

Daarnaast heerst er simpelweg de relaxte vibe die je bij dit soort evenementen verwacht. Sporters mengen zich met het publiek. Er wordt gesport, gegeten, gedronken, gechild en in de avonduren wacht er een feestje. We houden je dit weekend op de hoogte, maar kom vooral zelf langs om ons en de sporters te meeten.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

02-06-2017 - Alrik de Jong