Golfsurfers opgelet: via deze app ontwerp je een pro surfboard op maat

De opties in BoardLine zijn oneindig

Ben je in je vrije tijd lekker aan het golfsurfen, maar heb je het idee dat jouw surfboard je af en toe in de steek laat. Check dan de app BoardLine, die voor jou een pro board op maat ontwerpt.

Nederland is met zijn geringe golfjes niet het beste land om te golfsurfen, toch zijn er nog aardig wat plekken waar je jouw hart kunt ophalen als golfsurfer. We noemen Scheveningen, Wijk aan Zee, Texel (Paal 17), maar daarover later meer.

Een pro surfboard op maat

Eerst een goed surfboard en dan het liefst eentje die er professioneel uitziet en voor jou maat is gemaakt. Want wees eerlijk: als je die plank van je autodak haalt, wil je ook een beetje de blits maken. Hoort erbij.

Komen we uit bij de app BoardLine, die speciaal voor jou een pro surfboard ontwerpt. In de app kun je kiezen uit verschillende surfboards van pro’s. Die kun je vervolgens volledig laten customizen op basis van jouw gewicht, lengte, technische vaardigheden, fitheid, frequentie van surfen en smaak.

surfboard

Je kunt kiezen uit een enorm scala aan boards, die je kunt selecteren op merk, surfer of type board. Ik kwam uit op The Creeper van het merk FireWire en de Australische surfer Rob Machado. Daarop zie je me binnenkort klungelen bij de kust van Wijk aan Zee.

“Met onze app willen we alledaagse surfers meer inzicht geven in het kiezen van hun board. Veel recreatieve surfers surfen op een board die niet bij hen past. Aan de hand van pro surfboards en professionele surfers helpen we het uiterste te halen uit hun vaardigheden”, aldus de makers van de app.

Of je uiteindelijk echt het geld wil neertellen voor een pro board, moet je natuurlijk zelf bepalen. De app is sowieso leuk om even zoet mee te zijn, gezien de vele opties. Download BoardLine via de App Store of Google Play.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

09-05-2017 - Alrik de Jong