Terugkijken: de Red Bull Megaloop Challenge 2017 in Zandvoort

16 kitesurfers onder extreme omstandigheden de Noordzee in

Goed nieuws. Na meer dan anderhalf jaar wachten was er eindelijk weer die perfecte Nederlandse storm voor extreem kitesurfen; de Red Bull Megaloop Challenge 2017 in Zandvoort kon op woensdag 13 september plaatsvinden. Joshua Emanuel was de grote winnaar. Scrol naar beneden voor de beelden.

Snoeiharde storm,crashes en spektakel bij de Red Bull Megaloop Challenge 2017

‘Normale’ mensen bleven binnen, zestien geselecteerde kitesurfers uit binnen- en buitenland gingen in de snoeiharde storm bij The Spot in Zandvoort het water op. Het ging erom wie de beste megaloop maakte.

red bull megaloop challenge 2017, zandvoort

Beelden: Joshua Emanuel onverslaanbaar

Het evenement vond plaats bij The Spot in Zandvoort. Onder de deelnemers onder meer de drieëntwintigjarige titelverdediger Lasse Walker. In 2015 won hij op 21-jarige leeftijd het evenement. Maar dit jaar was de Zuid-Afrikaanse Joshua Emanuel onverslaanbaar. Het was een dag vol
crashes en spectaculaire sprongen. Hieronder beelden van Red Bull Megaloop Challenge 2017 in deze video.

Hoe Ruben Lenten de Red Bull Megaloop Challenge weer groot maakte

Fragment uit het interview met Outdoor Manners:

Terwijl je aan de absolute wereldtop stond, gooide je het over een andere boeg.
“Ik stond tweede in het klassement van de World Tour, was hard aan het trainen en maakte voor een wedstrijd een paar sicke sprongen. Bij de laatste landde ik verkeerd en verdraaide ik mijn enkel. Weg ranking. Dat was het moment dat ik besloot wat anders te gaan doen. Ik was klaar met de frustratie om altijd maar beter te willen zijn dan anderen. Vanaf toen ben ik me gaan richten op extreme kiting. Alleen maar ruige stormen en hoge golven in plaats van het juiste trucje op het juiste moment.”

Dan begin je weer opnieuw… Hoe?
“Het begon met de filmpjes Stromsjees in IJmuiden en Beverwijk. Klein cameraatje, niet zo heel bijzonder, maar de filmpjes werden voor die tijd massaal bekeken. In 2012 besloot ik uiteindelijk dat de discipline Red Bull King of the Air, die al jaren niet meer bestond, terug moest komen. Ik lanceerde daarom mijn eigen discipline, de Len10 Megaloop Challenge. Die werd zo populair dat het jaar daarna de Red Bull Megaloop Challenge weer werd georganiseerd.”

Het complete interview met Ruben Lenten lees je hier.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

13-09-2017 - Alrik de Jong