Inspiratie: de onorthodoxe tricks van skateboardheld Richie Jackson

Als Frank Zappa op een skateboard reed

Hij ziet eruit als Frank Zappa, kleedt zich als een hippie en doet tricks op een skateboard die geen enkele andere pro zou verzinnen. De 32-jarige Richie Jackson is nog steeds een onmetelijk grote held.

We kennen allemaal de Tony Hawks, Steve Caballero’s en Rodney Mullens van deze wereld. En de jonge lezer zal zich eerder identificeren met Nyjah Huston, Paul Rodriguez en Chris Cole. De overeenkomst: mannen die alles kunnen op een plank met vier wieltjes.

Richie Jackson staat boven hen allemaal. Niet in de World Tour Rankings, wel op het gebied van originaliteit en kledingstijl. Met zijn gepunte snor, lange haar, wijde pijpen en gebloemde zijden shirts zou je hem op alles behalve een plankje met vier wielen verwachten.

De regel van Richie Jackson: No Rules

Verkeersborden, picknickbankjes, autobanden, alles gebruikt Jackson voor zijn tricks. Als proskater was hij actief in de jaren 2007 en 2008, maar nog steeds laat de 32-jarige Nieuw-Zeelander af en toe zien dat er geen regels zijn in het skateboarden. Check deze video.

Een held van het eerste uur is natuurlijk Bam Margera. Hij maakte onlangs zijn comeback op het skateboard, na een depressie en alcoholverslaving. Lees hier zijn verhaal.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-03-2017 - Alrik de Jong