Ride of the Dead: een 3-daagse MTB-race door Mexico

Drie dagen lang fietsen over een 1000 jaar oude route

Ride of the Dead is een mountainbikerace in Oaxaca tijdens Mexico’s Dag van de Doden (Spaans: Día de Muertos). Drie dagen lang wordt er gefietst over een 1000 jaar oude route in Mexico.

Ride of the Dead is anders dan de MTB-races die je kent. Koeien versperren onderweg de route, je doet mee aan traditionele rituelen, mensen van over de hele wereld rijden mee en kamperen onderweg in een tentje in de Mexicaanse wildernis.

Shortfilm

In deze shortfilm wordt een van de routebouwers gevolgd, waarin hij vertelt over de connectie die hij heeft met de route, wat de Dag van de Doden precies inhoudt en hoeveel respect hij voor de natuur heeft. Dit wordt uiteraard afgewisseld met mooie beelden.

Dag van de doden
De Dag van de Doden is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Deze traditie vindt elk jaar plaats op 1 en 2 november, dus op Allerheiligen en Allerzielen. In mindere mate wordt de Dag van de Doden ook in de rest van Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en de Filipijnen gevierd. De Dag van de Doden komt op buitenstaanders vaak vreemd en luguber over, maar het is een kleurrijk feest. Men gelooft dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november. Gedurende het hele jaar bereidt men zich voor op het festival, men verzamelt goederen die men aan de doden zal offeren..

Meer leuke content? Like ons op Facebook

18-12-2017 - Alrik de Jong