Riders’ Choice: het dikste freeride event van de Benelux

Getalenteerde skiërs en snowboarders opgelet

Poederbaas komt dit seizoen met, zoals ze het zelf noemen, het dikste freeride event van de Benelux, gericht op de ontwikkeling van jonge talenten: Poederbaas Riders’ choice. Dit evenement is gericht op de lijnkeuze van de rijder, waarbij begeleiding, ontwikkeling en training een grote rol spelen.

De afgelopen jaren heeft de freeride sport een flinke groei doorgemaakt en dat is terug te zien binnen de prestigieuze Freeride World Tour, waarbij de gemiddelde leeftijd van de deelnemers steeds jonger wordt. Binnen de Benelux wil Poederbaas graag bijdragen aan deze ontwikkeling door jong talent verder te helpen.

poederbaas, riders choice

Poederbaas Riders’ Choice is een mogelijkheid voor elke jonge ambitieuze skiër of snowboarder die zich graag verder wil ontwikkelen binnen deze tak van sport. In maart vertrekt Poederbaas met de tien beste skiërs en snowboarders van de Benelux richting Frankrijk voor een spectaculaire week waarin wordt gezocht naar de ultieme lijnkeuze.

Onder begeleiding van ervaren freeriders en berggidsen zullen ze een week lang op zoek gaan naar hun ‘Riders’ Choice’ en gaan voor de ultieme lijnkeuze. Wat dit event uniek maakt ten opzichte van andere evenementen is de locatie: geen skiliften, geen skigebied – een hele week in een verlaten berghut in de middle of nowhere!

Lijnkeuze, snowsafety en techniek

In deze extreme setting worden de getalenteerde youngsters klaargestoomd voor de toekomst waarbij ze alles leren over lijnkeuze, snowsafety en techniek. De nauwe begeleiding moet gaan bijdragen aan een enorme groeicurve voor dit talent zodat zij verder komen met het behalen van hun sportieve doelstellingen.

poederbaas, riders choice

Aan het eind van de week zal er een freeride wedstrijd worden gehouden waarbij de lijnkeuze van de atleet beoordeeld wordt door een jury. Deze vierkoppige jury bestaat uit bekende freeride talenten uit de Benelux; Paul de Groot, Rembert Notten, Koen Goris en Martine de Hoorn.

Iedereen krijgt de kans om hieraan mee te doen, deelname is grats! De beste tien atleten worden geselecteerd op basis van een selectieprocedure, waarover binnenkort meer bekend gemaakt wordt. Op de Facebookpagina van Poederbaas blijf je op de hoogte.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-12-2017 - Alrik de Jong