Samsung Galaxy Tab Active 2: een outdoor tablet, omdat het kan

Geen idee wanneer je 'm nodig hebt, maar hij komt eraan

Onlangs oreerden we over de CAT S41 Smartphone, de ultieme outdoor telefoon. De Samsung Galaxy Tab Active 2 wordt de ultieme outdoor tablet. Vandaag zijn de technische specificaties gelekt.

Samsung Galaxy Tab Active 2

In de database van benchmark GFXBench is nu de Galaxy Tab Active 2 te vinden. Wat we daaruit op kunnen maken? De verbeterde outdoor tablet draait op Android versie 7.1.1 en heeft een 8 inch scherm. De schermresolutie is 1280 x 800.

De camera is aan de achterkant van 3.1 naar 7 megapixel opgewaardeerd. Aan de achterkant zit in plaats van een 1.2 nu een 4.7 megaxpixel camera. En er kan gefilmd worden in Full HD.

Wat we aan een outdoor tablet hebben? Geen idee. Maar dat de Samsung Galaxy Tab Active 2 eraan komt, is een feit. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe tablet van Samsung op de markt verschijnt.

Kun je niet wachten? Dit is de huidige Samsung Galaxy Tab Active

Samsung Galaxy Tab Active 2

Het grootste verschil tussen een zakelijke tablet en de eerste generatie Galaxy Tab Active is de batterij. De Active-batterij gaat acht tot tien uren mee als je de tablet continu gebruikt. De batterijduur van de Samsung Galaxy Tab Active 2 is overigens nog niet bekend.

Mocht de batterij leeg zijn, dan kun je hem opladen met een mini-USB-kabel of je vervangt hem gewoon want de achterzijde is afneembaar.

Schokbestendig, zoals je het van een outdoor tablet mag verwachten

Vallen of stoten in ruige werkomstandigheden is geen probleem voor deze outdoor tablet. Met de bijgeleverde cover is de Samsung Galaxy Tab Active bestand tegen een val vanaf een hoogte tot 1,2 meter op beton. De testresultaten voldoen aan de MIL STD 810 G standaard.

Water- en stofbestending (IP67)

Serie kijken in de vochtige jungle van Colombia of in Rub’ al Khali, de grootste zandwoestijn ter wereld? Geen probleem. De IP67-afdichting beschermt de Samsung Galaxy Tab Active tegen schade door water en stof. Ook handig: de anti-slip coating aan de zijkanten.

Fotografie en GPS

Op de voorkant tref je een 1.2 megapixel camera en aan de 3.1 megapixel camera aan de achterzijde voor foto’s en video’s, een microUSB 2.0-poort met MHL-ondersteuning voor het opladen van de tablet of het koppelen van accessoires, Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, aGPS voor locatiebepaling en WiFi voor verbinding met het internet. Er is ook een versie met 4G en simkaart-slot voor mobiel internet verkrijgbaar.

Basisinformatie

De huidige Samsung Galaxy Tab Active is beschikbaar in een 16GB-versie en draait op Android 4.4 KitKat. Verder beschikt de tablet over een 8-inch display, een microUSB-poort, een 1.2Ghz quadcore-processor, twee camera’s, een microSD-kaartlezer, een robuuste case en een stylus. Verkoopinformatie vind je hier.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

19-09-2017 - Alrik de Jong