SeaSeaker: een duikbril waarmee je foto’s en video’s direct kunt delen

Speciaal gemaakt voor Snapchat

Goed nieuws voor duikers die alles willen delen: Royal Caribbean komt met de SeaSeaker, een duikbril waarmee je foto’s en video’s kunt nemen, die je via Snapchat direct aan je vrienden kunt te laten zien.

Met de SeaSeaker kun je een half uur lang onder water filmen, tot 45 meter diepte. De duikbril is als het ware een waterdichte case voor de reeds op de markt gebrachte Snapchat Spectacles. Je kunt daarmee nu dus ook onderwaterbeelden schieten vanuit jouw gezichtspunt. Deze worden automatisch opgeslagen in jouw Snapchat Memories. Ook live streamen is mogelijk.

seaseaker

“De SeaSeaker maakt het mogelijk om avonturen onderwater te delen en te beleven op een manier zoals dat nog niet mogelijk was”, zegt Jim Berra, senior vide president van Royal Caribbean. Op dit moment loopt er een patentaanvraag. De bril moet in het najaar op de markt komen.

Professionals testen de SeaSeaker

Tot nu toe zijn er slechts tien prototypes gemaakt, om de duikbril te testen. Onder anderen natuurfotograaf Roberto Ochoa, marinebioloog Gabriela Nava en freediver Ashleigh Baird hebben de bril uitgeprobeerd in Belize en Mexico.

Ashleigh Baird

Roberto Ochoa

Gaby Nava

Meer leuke content? Like ons op Facebook

08-08-2017 - Alrik de Jong