Skibril kopen: 5 goede opties voor wintersport, van Lidl tot Salomon

Van goedkoop tot A-kwaliteit, voor dames en heren

Het is tijd voor wintersport, dus zit je er net als ieder jaar weer over na te denken om een skibril te kopen. Aan het materiaal mag het niet liggen, maar weet dat er ook voor niet al te veel geld al redelijk materiaal te kopen is. We zetten vijf modellen voor je op een rij.

CRIVIT PRO skibril van de Lidl

Lidl omschrijft de bril als een premium snowboard- en skibril met 100 procent UV-bescherming voor licht bewolkt weer.

De nauwsluitende bril heeft ventilatie-openingen en een verstelbare, siliconen antislip band. De bril heeft contrastversterkend dubbel glas met sterk polycarbonaat-buitenglas. Door de sferische glazen is het zicht onvervormd. Geen slechte bril voor de beginnende wintersporter. Voor 19,99 kun je het in ieder geval altijd proberen. Lidl heeft nog een goedkoper model, maar die raden we niet aan.

skibril, kopen, wintersport

G-TMAX 400 van de Decathlon

Ook Decathlon heeft natuurlijk heel wat skibrillen. De G-TMAX 400 is ontworpen voor skiërs en snowboarders op zoek naar een condens werende bril met een performante uv-wering om te skiën bij sneeuw of mistig weer.

Met de G-TMAX 400 kun je dus goed skiën en snowboarden bij slecht weer. Met maat L kun je ook je bril op sterkte van maximaal 130 millimeter breed dragen. Kost je 24,99.

skibril, kopen, wintersport

Oakley Line Miner + Prizm Black Lens

Met de Oakley Line Miner skibril heb je goed zicht om je heen op de piste, omdat het montuur van de bril breed is en dicht op je gezicht zit. Hierdoor kijk je niet tegen het frame wanneer je opzij kijkt.

De Oakley Line Miner wordt geleverd met de categorie 4 Prizm Black Iridium lens. Deze lens laat maar 3-8% licht door en is hiermee geschikt voor gebruik bij veel en fel zonlicht. De lens geeft weinig kleurvervorming, waardoor hij een zo natuurgetrouw mogelijk beeld geeft. Kost je 159 euro.

skibril, kopen, wintersport

Salomon XT One

Een systeem om snel de fotochrome lens te verwisselen zonder deze aan te raken, een maximaal zichtveld en ultramoderne optische eigenschappen met meerlaagse coating maken de Salomon X-Max dé keuze voor skiërs die topprestaties eisen.

Deze skibril van Salomon wordt geleverd met een extra lens. De lenzen hebben een meerlaagse en antikrascoating. Insidertip: als je deze bril bij Bever koopt, krijg je er een skipas bij. Kost je 219,95.

skibril, wintersport, kopen

ZEAL Optics HD2 Phoenix Rising (met camera)

Dan nog een skibril met een action cam erin. Mocht je dit willen, bezuinig hier dan niet op. Dan heb je óf een slechte bril óf een slechte camera. Met de ZEAL Optics HD2 Phoenix Rising zit je wel goed.

De camera maakt video’s in 1080p HD en schiet 12MP foto’s. Ook zit er een slow motion-modus op. Foto’s worden op je telefoon opgeslagen. De camera is compatibel met Android en iPhone.

De bril zelf beschikt over een goed antifog- en ventilatiesysteem, heeft een dubbele lensconstructie en een spiegelende lens. Kost je 319,95 euro.

skibril, kopen, wintersport

Wandelschoenen kopen, ook niet onhandig voor je wintersport

We kunnen ons voorstellen dat je ook veel gaat wandelen tijdens je wintersport. Bekijk hier vijf paar wandelschoenen die misschien interessant voor je zijn.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

18-12-2017 - Alrik de Jong