De comeback van het skipak: 8 moderne classics voor in de sneeuw

Van Carhartt tot The North Face, iedereen doet mee

Kijk naar oude wintersportfoto’s van je ouders en je ziet de meest briljante skipakken voorbij komen. Zo worden ze helaas niet meer gemaakt, maar het eendelig skipak is bezig met een comeback. Voor freeriders is het de normaalste zaak van de wereld, voor recreatieve skiërs en snowboarders gaat er een nieuwe wereld open. Acht modellen op rij.

Airblaster Freedom Suit

airblaster, skipak, onesie

Om te beginnen met een skipak van Airblaster, dat meerdere soorten en kleuren in de collectie heeft. Uiteraard zijn ze warm, waterdicht en kunnen ze diepe lagen poedersneeuw aan. De onderstaande Airblaster Freedom Suit kost je 299 euro.

89′ Out Of Control Fullsuit

o'neill, skipak, onesie

Dan een model voor dames. Qua uiterlijk misschien wel de vetste uit het rijtje. Dit doet dus denken aan dat skipak van je moeder. Het verschil: de 89′ Out Of Control Fullsuit is gemaakt van moderne stoffen die ademen en geen wind doorlaten. Een gedeelte daarvan is gerecycled. Maar bij dit pak gaat het toch echt om het vintage design. Kost je 299 euro.

Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro One-Piece

norrona, skipak, onesie

Door naar het betere (en duurdere) werk: de Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro One-Piece. Het bovenste deel is gemaakt van het nieuwe GORE-TEX Pro, voor duurzaamheid en met name meerflexibiliteit. Het onderste gedeelte is voorzien van het extreem sterke Aramid. Met de Lofoten One-Piece blijf je droog tijdens alle weersomstandigheden. De verkoopprijs? 1.250 euro.

Helly Hansen Ullr Powder Suit

helly hansen, skipak, onesie

Iets minder duur, maar ook topkwaliteit: de Helly Hansen Ullr Powder Suit. Een ultiem overal voor skiërs en snowboarders die de poedersneeuw opzoeken. Maar ook uiterst comfortabel voor recreatieve wintersporters. Kost je 799 euro.

Oneskee Skipak

oneskee, skipak, onesie

Het Britse merk Oneskee heeft zich gespecialiseerd in eendelige skipakken. Op de website kun je kiezen uit allerlei kleuren voor mannen en vrouwen. Wij gaan voor rood. Juist, de kleur van skileraren. Kost je 449 euro.

The North Face Himalayan-Pak

the north face, skipak, onesie

Wellicht wordt het in dit pak wat warm tijdens wintersport, maar mocht je op expeditie gaan in de Himalaya, dan zit je goed. Gemaakt om de 8.000 meter toppen te bedwingen, dus vol met 800 cuin ganzendons in de romp en 700 cuin in de mouwen voor uitzonderlijke warmte. Daarnaast zit er PrimaLoft® Gold in de pijpen voor continue isolatie als je gamaschen draagt. Kost je: 1.100 euro.

Burton NASA

burton, nasa, skipak, onesie

De Amerikaanse snowboarders gaan volledig in NASA-stijl naar Zuid-Korea. Over smaak valt niet te twisten, wij vinden het in ieder geval een briljante lijn. Lees in dit artikel meer over de astronautenlijn van de Amerikaanse ploeg. Dit skipak komt vermoedelijk pas vlak voor of na de Olympische Spelen op de markt.

Carhartt Duck Quilt Linedall

carhart, skipak, onesie

Om af te sluiten met een vreemde eend in de bijt. Het pak mag dan niet ontworpen zijn om in te skiën, je bent wel een grote held als je hiermee op de piste verschijnt. Het overal gemaakt voor winterse omstandigheden en is wind- en waterdicht. Kost je 153 euro.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

27-12-2017 - Alrik de Jong