5 outdoor documentaires op Slipstream, het Netflix voor avonturiers

De top 5 van onze favoriete streamingdienst

Als outdoorfanaat ben je natuurlijk een liefhebber van avontuur. Sport, natuur en actieve reizen zijn je passies. Maar eerlijk is eerlijk: een filmavondje op zijn tijd is stiekem ook wel lekker. Kom je uit bij Slipstream, het Netflix voor adventure films en documentaires.

Slipstream hebben we te danken aan een aanta heren uit Vancouver, dat het aanbod aan outdoor-films op gevestigde streamingdiensten als Netflix en Vimeo maar karig vond. Met Slipstream wilden ze daar verandering in aanbrengen en dat is ze aardig gelukt.

Slipstream

De meer dan 300 films zijn onderverdeeld in categorieën als Intense Climbing Journeys, Pow Hunters en Wilderwomen. Ook zijn er enkele playlists die gecureerd worden door professionals, waaronder bergbeklimster Hazel Findlay en snowboarder Xavier de le Rue.

Slipstream

Onze top 5 op Slipstream

Om een iets beter beeld te krijgen van het aanbod, hebben we onze vijf favoriete films op Slipstream voor je op een rijtje gezet.

Push It

Push It is het verhaal van filmmaker Jen Randall en haar nieuwe klimpartner Jackie Sequeira, die zich voorbereiden op hun eerste grote muurbeklimming: de El Capitan in Yosemite National Park. Gemakkelijk gaat dat echter allerminst.
Speelduur: 30 minuten

The Backyards Project

Skiën, surfen, skaten. En dan op locaties variërend van Chamonix tot Alaska en Indonesië. Geniet van drie kwartier aan intense beelden van waaghals Sam Favret.
Speelduur: 46 minuten

Jumbo Wild

Deze documentaire vertelt over de toekomst van Brits-Columbia’s iconische Jumbo Valley en de jarenlange strijd tussen de mensen die er een toeristisch paradijs van willen maken en een handjevol strijders die dit natuurgebied in Canada in ere wil houden.
Speelduur: 60 minuten

The Penguin Runner

In oktober 2012 vertrekt Dave Chamberlain vanuit Walvis Bay, Namibië om een afstand van 2.700 kilometer hard te lopen naar Port Elizabeth, Zuid Afrika. Dit alles om geld op te halen en awareness te creëren voor de Afrikaanse pinguïn. Tijdens zijn run krijgt Chamberlain te maken met zinderende temperaturen, isolatie en een gebrek aan water. Een aangrijpende shortfilm.
Speelduur: 21 minuten

Kilian

Eerder kon je op Outdoor Manners al lezen over de nu al legendarische Spanjaard Kilian Jornet. In deze film volg je Kilian, die in Noorwegen de zeven toppen van Romsdalen probeert te skiën en rennen. Dat betekent een route van 77 km en hoogteverschillen van 9.000 meter.
Speelduur: 13 minuten

Meer leuke content? Like ons op Facebook

01-08-2017 - Rob van der Leek