Je smartphone opladen met een persoonlijke windturbine

Weer eens wat anders dan zonne-energie

Dat je met zonne-energie of een zelf gestookt vuurtje je smartphone en andere apparaten kunt opladen, wisten we. Maar er bestaat dus ook iets als een persoonlijke windturbine: de Infinite Air Mini Wind Turbine van Texenergy, om precies te zijn.

De bedoeling van deze portable windturbine, die je kunt demonteren tot een compact pakketje, is dat je elektronische apparaten als je telefoon en tablet kunt opladen met windenergie. Bij een windsnelheid van 24 kilometer per uur (matige wind) genereert de Inifinite Air 7,5 tot 10 watt. Niet slecht.

windturbine, texenergy, smartphone

De kleine windturbine is waterbestendig en doet zijn werk in temperaturen van – 20°C tot + 40°C. De handige gadget is gemaakt voor mensen die op expeditie, maar ook voor hulpdiensten, aldus Texenergy. Naast je telefoon kun je er ook medische apparatuur en camera’s mee opladen. De Infinite Air, die 429 gram weegt, wordt geleverd met een tripod en een ophangsysteem. Bekijk hier alle technische specificaties.

Of het allemaal een beetje werkt? In de bergen in ieder geval wel, getuige de review van Outdoors Magic. De windturbine is te koop voor omgerekend 107 euro.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

11-09-2017 - Alrik de Jong