Met de Sonnet heb je in de diepste wildernis zelfs nog bereik

Maak van je smartphone een geavanceerde walkietalkie

Kun je nog zo’n goede outdoor smartphone hebben, in de diepste wildernis heb je geen bereik. Speciaal voor dat soort situaties is de Sonnet ontworpen. Een apparaatje die je smartphone omtovert tot walkietalkie.

Dit artikel is geschreven door Ilona Braam van WANT.

Meest geavanceerde mesh netwerk

Op IndieGogo wordt het apparaatje in de vorm van een hexagon, beschreven als ‘s wereld meest geavanceerde mobiele mesh netwerk. Bij een mesh netwerk, of vermaasd netwerk, wordt data niet rechtstreeks gestuurd naar bijvoorbeeld een mobiele zendmast.

In plaats daarvan worden er telkens tussenpunten gepakt. In het geval van de Sonnet wordt je berichtje bijvoorbeeld via andere Sonnet gebruikers uiteindelijk naar de gebruiker verzonden die je moet hebben. Dit kan tot een maximum afstand van 80 kilometer.

sonnet

Sonnet verandert je smartphone in geavanceerde walkie-talkie

Het mooie aan de Sonnet is dat je gewoon door kunt blijven werken op je smartphone, ook als is er geen mobiel bereik of internetverbinding. Het apparaatje verandert je smartphone in een soort geavanceerde walkie-talkie, waarmee je kunt teksten, GPS coordinaten kunt doorgeven, en audio berichten en foto’s kunt versturen. De Sonnet app komt zelfs met offline kaarten voor als je verdwaalt.

Sonnet technologie

Verbinden en app downloaden

Het enige dat je hoeft te doen is je smartphone verbinden aan het wifi toegangspunt van de Sonnet en vervolgens de speciale app te downloaden via app.sonnetlabs.com. Daarna kun je meteen beginnen met chatten. Je hoeft verder ook geen abonnement af te sluiten en kunt zo vaak berichten versturen als je wilt, zonder extra kosten.

sonnet

Wifi delen met het Sonnet netwerk

Begin 2018 wordt het allemaal nog leuker. Een nieuwe software update zal er dan namelijk voor zorgen dat wanneer één apparaat in het netwerk een werkende internetverbinding heeft, dit gedeeld kan worden over het hele netwerk. Dan kun je zelfs in de middle of nowhere door blijven googlen.

Op Indiegogo heeft het apparaatje ruimschoots het beoogde financieringsdoel behaald en is het erg in trek. Voor omgerekend 96 euro kun je een set van twee Sonnets bestellen. Verwacht wordt dat deze vervolgens in december wordt geleverd.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

06-12-2017 - Alrik de Jong