8 ultieme outdoor filmlocaties uit Star Wars: The Last Jedi

Surfen en hiken in sciencefiction setting

Nu je Game of Thrones en Narcos alweer gezien hebt, is het tijd om uit te kijken naar Star Wars: The Last Jedi (Episode VIII). Of beter gezegd: tijd om af te reizen naar de outdoor locaties uit het achtste deel van de Star Wars-filmfranchise.

De opvolger van Star Wars: The Force Awakens zit weer vol met scènes die opgenomen zijn in prachtige en schier onbegaanbare natuurgebieden. We hebben de filmlocaties uit Star Wars: The Last Jedi – die in Nederland op 13 december 2017 in première gaat – gecheckt bij IMDb. Dit zijn de 8 locaties die zich het best lenen voor een outdoor trip.

Lake District, Engeland (hiken en canyoning)

Lake District, star wars: the last jedi, episode VIII, 8, locaties

In het Engelse Nationaal Park Lake District vind je prachtige hiking trails, zowel korte als meerdaagse. Ook canyoning wordt hier veel gedaan.

Rub’ al Khali, Abu Dhabi (woestijnexpeditie)

Rub' al Khali, Abu Dhabi, star wars the last jedi, episode VIII, 8, locaties

Rub’ al Khali is de grootste zandwoestijn ter wereld. De zandlandschappen in Abu Dhabi herken je waarschijnlijk wel als de planeet Jakku uit Star Wars. In de woestijn kun je prachtige trektochten en expedities ondernemen met bedoeïenen, waarbij je kampeert in een tent.

Salar de Uyuni, Bolivia (hiken en een 4×4 tour)

salar de uyuni, bolivia, star wars: the last jedi, episode VIII, 8, locaties

Salar de Uyuni is met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometer de op een na grootste zoutvlakte van de wereld. De zoutvlakte is ook weer in Star Wars: The Last Jedi het decor voor de planeet Crait, basis van de Rebellenalliantie.

Hiken is hier geweldig, maar ook een 4×4 tour is aan te raden. En vergeet niet vogels te spotten. Of beter gezegd: flamingo’s.

County Donegal, Ierland (surfen)

county donegal star wars the last jedi, episode VIII, 8, locaties

Bij Ierland denk je niet direct aan surfen, terwijl er op verschillende plekken aan de kust perfecte golven zijn. Je moet alleen tegen koud water kunnen. Een droogpak helpt daarbij al behoorlijk. Als je het koude water eenmaal aandurft, heb je in County Donegal de branding en prachtige natuur daarachter voor jezelf.

Skellig Michael, County Kerry, Ierland (zeekajakken en een eilandtour per boot)

Skellig Michael, County Kerry, star wars the last jedi, episode VIII, 8, locaties

Waar Star Wars: The Force Awakens eindigde, begint vermoedelijk Episode VIII. Feit is in ieder geval dat het ruige Ierse eiland in Star Wars: The Last Jedi voorkomt. Dat heeft de teaser trailer al verklapt. Het is inderdaad de plaats waar Rey en Luke Skywalker elkaar ontmoeten.

Ruige omgeving, dus genoeg outdoor activiteiten hier. Zeekajakken is fantastisch. Ook een eilandtour per boot is een unieke belevenis.

Mývatn, IJsland (hiken en biken)

star wars the last jedi, episode VIII, 8, locaties, myvatn (1)

Mývatn is niet door IMDb bevestigd als filmlocatie voor Episode VIII, maar meerdere bronnen melden dat het vulkanische gebied rond dit meer gebruikt is voor een aantal winterse scènes.

Hiken is hier, zoals op zoveel plekken, een ultieme activiteit. Maar weet dat hier ook mountainbiketours te doen zijn.

Dubrovnik, Kroatië (snorkelen, duiken en suppen)

dubrovnik, star wars the last jedi, episode VIII, 8, locaties

Net als in Game of Thrones worden ook in Star Wars verschillende locaties in Kroatië gebruikt voor scènes. Een daarvan is de kuststad Dubrovnik.

Met het heldere water en de levendige onderwaterwereld is het hier prachtig duiken en snorkelen. Ook suppen en in mindere mate surfen wordt hier veel gedaan.

Brow Head, County Cork, Ierland (walvisspotten, zeekajakken, surfen)

brow head county cork, star wars the last jedi, episode VIII, 8, locaties

Ook in het Ierse County Cork zijn tijdens de opnames van de nieuwe Star Wars-film cameraploegen en sets gespot.

Wat in deze regio een absolute aanrader is: walvissen spotten. Kan hier gewoon. Actievelingen kunnen in County Cork prima zeekajakken en surfen.

Achter de schermen van Star Wars: The Last Jedi

Mocht je nog niet warm gedraaid zijn, bekijk dan deze verlekkerende behind the scenes-beelden.

En voor de volledigheid: de teaser trailer van Episode VIII

Locaties Game of Thrones seizoen 7

Game of Thrones seizoen 7 heb je natuurlijk in een ruk uitgekeken. Des te leuker is het wellicht om deze negen locaties uit het meest recente seizoen te bekijken.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

13-12-2017 - Alrik de Jong