De Sunshine Coast Trail is het best bewaarde geheim van British Columbia

12 dagen lang hiken door het betoverend mooie Canada

Als je als natuurliefhebber/hiker ergens geweest moet zijn, dan is het Canada. Nationale Parken te over, wildlife, ruige natuur, bergen, meren en zo kunnen we nog even doorgaan. En dan hebben we het nog niet eens over het bewaarde geheim van de staat British Columbia: de Sunshine Coast Trail.

Van hut tot hut door British Columbia

De Sunshine Coast Trail is een 180 kilometer lange hike langs de veelzijdige kust van British Columbia. De route loopt door de bergen en langs de vele sprookjesachtige meren die de Canadese staat, die grenst aan de Amerikaanse staat Washington, rijk is. Wij zeggen: reserveer 12 dagen van je drukke leven en loop de hele wandelroute.

sunshine coast trail, canada, british columbia

Je loopt van hut naar hut, waarin je overnacht met alleen het geluid van de natuur om je heen. De route begint in Sarah Point in Desolation Sound en eindigt in Saltery Bay. Het is de langste hut-tot-hut-hike van Canada.

Beekjes, riviertjes, meren, eeuwenoude bossen, watervallen, panoramische bergtoppen; als hiker word je tijdens de Sunshine Coast Trail overspoeld met prikkels uit de natuur. Ook kun je delen van de route per kajak afleggen. Je begrijpt het vast al: de route is aardig uitdagend.

Flora en fauna tijdens de Sunshine Coast Trail

Aan dieren geen te kort tijdens deze hike. Om te beginnen met de zwarte beer, die veel voorkomt in het gebied van de wandelroute. De kans is aannemelijk dat je zwarte beren spot tijdens deze wandelroute.

De kans dat je aangevallen wordt, is even groots als de kans dat jij een zwarte beer aanvalt. Kwestie van genoeg geluid maken tijdens het hiken, waar je speciale belletjes voor hebt. Blijf op honderd meter afstand en voer de beren niet.

sunshine coast trail, british columbia, canada

Ook in en langs het water heb je tijdens deze hike kans op het spotten van bijzondere dieren. Vanaf verschillende uitkijkpunten dichtbij het water is de kans groot dat je zeeleeuwen ziet. Van tijd tot tijd spotten hikers ook de witflankdolfijn (een dolfijn met het uiterlijk van een orka).

Verder kom je tijdens de Sunshine Coast Trail veel verschillende (roof)vogels tegen. Ook leven er in het gebied poema’s en wolven, maar daarvan zie je hoogstwaarschijnlijk alleen de sporen.

sunshine coast trail, british columbia, canada

Qua planten en bomen zijn er te veel om op te noemen. Het meest opvallend zijn in ieder geval de prachtframboos en de braam, die je in de zomermaanden overal tegenkomt. Lekker om op te eten, weet wel dat het ook een favoriet hapje van de zwarte beer is.

Combineren met Vancouver

Je kunt zelf bepalen welk gedeelte van de route je loopt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tweedaagse, vierdaagse of zesdaagse tour. De complete Sunshine Coast Trail duurt ongeveer 10 tot 12 dagen.

sunshine coast trail, british columbia, canada, vancouver

Vliegen doe je in dit geval van Amsterdam naar Vancouver, waarvoor je ongeveer tussen de 600 en 700 euro kunt rekenen. Prima te combineren met een kort stedentripje in Vancouver, een stad waar het buitenleven centraal staat. Verrassend feitje: door het gematigde zeeklimaat vind je hier zelfs palmbomen. Tip: orka’s spotten.

Meer foto’s

sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada sunshine coast trail, british columbia, canada

Meer leuke content? Like ons op Facebook

03-10-2017 - Alrik de Jong