Suppen en freediven met orka’s in Noorwegen, je moet het maar durven

De Noorse Kari Schibevaag is niet bang

Orka’s worden in het Engels ook wel killer whales genoemd. Niet echt aanlokkelijk om het water mee te delen, zou je zeggen. Maar daar denkt Kari Schibevaag anders over. Deze 39-jarige Noorse zoekt ze juist op in haar duikpak en op haar SUP-board.

Nog een feitje: orka’s vangen wel eens een witte haai als lunch. Aan de andere kant: mensen laten ze eigenlijk altijd met rust. Tenzij ze zich bedreigd voelen. Je moet het dus maar durven, zwemmen en peddelen tussen een van de slimste en meest brute roofdiersoorten op aarde. Schibevaag maakte deelde de onderstaande video met SUP Magazine. Probeer het zelf maar niet.

Kari Schibevaag is een outdoordier avant la lettre. Ze is wereldkampioene kitesurfen, supt, beheerst alle sneeuwsporten, duikt en zo kunnen we nog even doorgaan. Op dit moment leeft ze in een door haar zogenoemde arctic camper, waarmee ze #vanlife een Scandinavische invulling geeft.

Deze week ging ze in Skjervøym, een gemeente in de Noorse provincie Troms, te water om met de orka’s te zwemmen en peddelen. Volg deze Noorse dame vooral ook via haar inspirerende website.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

22-11-2017 - Alrik de Jong