Surf Shacks: de jaloersmakende woningen van surfers

Laat je inspireren door deze vrije geesten

Hoe surfers hun stempel op de architectuur drukken? Het antwoord wordt gegeven in Surf Shacks, een jaloersmakend en inspirerend koffietafelboek.

De Duitse uitgever Gestalten staat bekend om boeken over design, architectuur en fotografie. Duitsers link je niet direct met surfen, voor Surf Shacks hebben ze dan ook het surferscollectief Indoek uitgenodigd om tot een selectie unieke surfhuizen te komen.

Surf shacks in alle soorten en maten

Het resultaat is een 256 pagina’s tellend boek die alle soorten surfhuizen bevat. Je krijgt een prachtig inkijkje in veertuig zogeheten surf shacks, van beroemde namen uit de surfwereld als Sam McIntosh, Raimana Van Bastolaer, Kassia Meador, Cyrus Sutton, Mikey DeTemple, Strider Wasilewski en Dylan Graves.

De overeenkomst is dat de huizen zelf gebouwd of verbouwd zijn uit een drang naar het ultieme gevoel van vrijheid en buitenleven. En hoe verschillend ze ook allemaal zijn qua ontwerp en interieur, de surfstijl druipt er bij iedere woning vanaf.

surf shacks

Een surf shack laat zich overigens niet in een hokje plaatsen. Het kan een blokhut naast een Nationaal Park zijn, een een strandhutje op Hawaï of bij uitzondering zelfs een appartement in New York. Duidelijk wordt in dit boek in ieder geval dat de surfgemeenschap overloopt van creativiteit, innovatie en kleurrijke persoonlijkheden.

Surf Shacks is meer dan alleen een architectuurboek. Je krijgt een dieper kijkje in het leven van surfers aan de hand van details als platencollecties en persoonlijke verhalen. Je koopt het voor 39,90 euro. Hier alvast een tot de verbeelding sprekend kijkje.

surf shacks surf shacks surf shacks surf shacks surf shacks surf shacks surf shacks

Over surfen gesproken: in Nederland is het kitesurfseizoen weer losgebarsten, al gaan diehards natuurlijk het hele jaar door.

Mocht je ook wel eens willen kitesurfen, maar bang zijn voor blessures en andere gevaren? Ons advies: laat je niet afschrikken door horrorverhalen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de sport, die je zo goed in Nederland kunt beoefenen, veel minder gevaarlijk is dan gedacht. Lees meer.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

01-01-2018 - Alrik de Jong