Suzuki e-Survivor Concept: offroad in een elektrische 4×4

Apart autootje met toch wel een zekere charme

Ook Suzuki gaat elektrisch. Met de Suzuki e-Survivor Concept belooft de Japanse autofabrikant zelfs een elektrische 4×4 waarmee je offraod kunt crossen. Een opmerkelijk wagentje dat toch wel zijn charme heeft.

Suzuki onthulde de auto eind september tijdens de Tokyo Motor Show. Voor inspiratie keken de Japanners naar de eerdere modellen Vitara en Jimny. En dat is terug te zien in het compacte ontwerp van dit komische lichtgewicht.

Suzuki e-Survivor Concept

Even opvallend als de buitenkant is het interieur, dat met de hologrammen, POV-navigatie in een doorzichtige bol en andere technische snufjes doet denken aan Star Trek. En de zijspiegels? Goed gezien, die zitten er niet op. Deze zijn vervangen door verschillende achteruitkijkcamera’s.

De auto gaat voorlopig nog niet in productie. Vermoedelijk komt de Suzuki e-Survivor pas in 2020 op de markt, als de Japanse autofabrikant zijn honderdjarige jubileum viert.

De Suzuki e-Survivor Concept in beeld

Suzuki e-Survivor Concept Suzuki e-Survivor Concept Suzuki e-Survivor Concept Suzuki e-Survivor Concept Suzuki e-Survivor Concept

Elektrische camper

En als we het toch over opmerkelijke elektrische vehikels hebben, dan weten we er nog wel eentje. Geen 4×4, maar een foeilelijke camper van Dethlefs.

Deze camper is bekleed met zonnepanelen. Niet bepaald een schoonheid dus, maar als je door het design heen kijkt, zie je de e.home een camper van de toekomst is. Lees en bekijk hier meer.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

03-10-2017 - Alrik de Jong