Je telefoon opladen met een zelf gestookt vuurtje… Het kan!

De BioLite CampStove 2 is briljant

Vergeet je powerbank, Waka Waka of wat je ook gebruikt om je telefoon mee op te laden als je aan het reizen bent. Met de BioLite CampStove 2 kun je namelijk je smartphone opladen met een zelf gestookt vuurtje. Hell yeah!

Het gaat om de vernieuwde versie van de eerste BioLite Campstove, waarmee je ook al je smartphone kon opladen. De Campstove 2 haalt 3 watt energie uit de hitte van het vuur. Dat is vergeleken met het origineel twee keer zo veel energie. Ook zijn er LED-lampjes toegevoegd, die de staat van het vuur, je accu en de ventilatie aangeven.

Werkt heel simpel. Maak met takjes vuur in de Biolite Campstove 2, verbind je telefoon met een USB-kabel en als je klaar bent met koken, want dat kan natuurlijk ook op dit apparaat, is je telefoon alweer een heel stuk opgeladen.

Daarna kun de accu van de Biolite Campstove 2 ontkoppelen, die dan genoeg energie heeft opgeslagen om te functioneren als 2600mAh powerpack. Als je klaar bent voor vertrek, klap je het geheel in tot een compact pakketje en stop je het in je backpack. Wel eerst even af laten koelen, we zeggen het er maar bij. Kost je 149,80 euro.

biolite campstove biolite campstove

14-06-2017 - Alrik de Jong