The North Face Mountain Festival 2017 maakt programma bekend

De Zwisterse Alpen als decor voor het ultieme outdoor festival

The North Face heeft het programma bekendgemaakt van hét festival voor outdoorliefhebbers: The North Face Mountain Festival 2017. Het festival keert van donderdag 14 tot en met zondag 17 september 2017 terug naar Lauterbrunnen in Zwitserland. Wij zijn erbij en doen verslag.

Sporten met topatleten

Avonturiers van over de hele wereld hebben op dit festival de mogelijkheid wanden te beklimmen, alpineroutes te hiken en trails te lopen met de beste atleten uit het The North Face-atletenteam. Belangrijkste aanwezige dit jaar is de legendarische ultrarunner Rory Bosio.

Ook interessant: de wereldpremière van de film van Hansjörg Auer – een emotionele kijk op het leven van deze bekende alpinist, waarin je zijn reis meemaakt van een Oostenrijkse boerderij tot de vermaarde bergbeklimmer die hij nu is.

the north face mountain festival
Hansjörg Auer

Verder brengt het festival diverse andere atletenexpedities tot leven via film en verhalen, waaronder de eerste live-presentatie van de Italiaanse klimmer Simone More sinds zijn poging om Kangchenjunga over te steken.

Kook- en fotografieworkshops

In het basecamp van het festival kunnen bezoekers even bijkomen van de dagexcursies via onder meer trainingssessies geleid door #NeverStopLondon.

Ook geeft Katadyn kookworkshops om de smaakpapillen te verwennen en geven de German Roamers fotografieworkshops om het Eiger-gebied zo mooi mogelijk vast te leggen. Uiteraard is er ‘s avonds ruimte voor ontspanning onder het genot van live muziek.

the north face mountain festival

Tickets

Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. En als je er al een hebt bemachtigd, kun je nu een programma voor de vier dagen samenstellen. Alle activiteiten zijn online te boeken, waaronder paragliden, raften, canyoning en kajakken.

Het programma van The North Face Mountain Festival 2017

the north face mountain festival the north face mountain festival the north face mountain festival the north face mountain festival

Dit was 2016

Tijdens de vorige editie waren onze vrienden van WANT erbij. Check de reportage van vorig jaar, inclusief een packlist en de plus- en minpunten van het festival.

Later deze maand gaan we samen met WANT een campertrip maken door Europa, hou onze website in de gaten.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

19-07-2017 - Alrik de Jong