Surfster Tia Blanco in nieuwe documentaire makers Cowspiracy

What The Health is een eyeopener

De makers van Cowspiracy hebben een nieuwe documentaire gemaakt. Daarin is een rol weggelegd voor Tia Blanco, surfster en uitgesproken veganist.

Met Cowspiracy, een documentaire over de impact van de veehouderij op het milieu, schudden de documentairemakers de wereld wakker en brachten ze veel mensen op het idee om minder vlees te eten. De nieuwe docu heet What The Health en is zonder meer ook een eyeopener.

In de documentaire gaan de filmmakers op ontdekkingstocht in de schimmige wereld van de gezondheidsorganisaties. “Een corrupte samenwerking tussen overheid, bedrijven en gezondheidsorganisaties houdt ons ziek”, zeggen de makers op hun website, waar je de docu tegen betaling kunt bekijken.

De opbrengsten worden nuttig besteed en gaan dus niet naar bijvoorbeeld de American Heart Association of de American Diabetes Association. In What The Health wordt uitgebreid uitgelegd waarom niet.

Tia Blanco

Blanco, een van onze favoriete surfsters uit de World Surf League voor vrouwen, komt in de documentaire samen met een paar andere atleten uitgebreid aan het woord. “Het was een eer om samen met deze geweldige en idealistische documentairemakers samen te werken”, aldus Blanco op Facebook.

Meer dan รฉรฉn reden om de documentaire te kijken, dus. En een mooi haakje om deze originele surfster wat uitgebreider te introduceren.

Video

Foto’s

South swells are comminnnnngggg ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ™Œ๐Ÿฝ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ™Œ๐Ÿฝ๐Ÿ˜ฑ @sector9 #goodvibesroll

Een bericht gedeeld door TIARAH๐Ÿ‘‘ (@tiablanco) op

Sunday beach lovin โ™กโ™กโ™ก @_garancorley_ @saltedbeard

Een bericht gedeeld door TIARAH๐Ÿ‘‘ (@tiablanco) op

Ready to compete for the QS in Japan ๐Ÿ˜‹ Thank you @wsl for the wildcard ๐Ÿ™๐Ÿฝ photo @jordananast

Een bericht gedeeld door TIARAH๐Ÿ‘‘ (@tiablanco) op

Happy to advance in my comp yesterday and to enjoy today's lay day in paradise โœจ.

Een bericht gedeeld door TIARAH๐Ÿ‘‘ (@tiablanco) op

Good vibes only ๐Ÿ™ƒ @raen ๐Ÿ˜Ž#HandmadeForToday #raen

Een bericht gedeeld door TIARAH๐Ÿ‘‘ (@tiablanco) op

Meer leuke content? Like ons op Facebook

31-03-2017 - Alrik de Jong