Wat kan er spannender zijn dan een tornado tour?

Op zoek naar een van de machtigste natuurverschijnselen

Moeder natuur biedt niet alleen activiteiten voor de liefhebber van buitensport; soms is de aanblik van de machtige natuur alleen al thrilling genoeg. Dat geldt zeker als storm chaser. Het Amerikaanse bedrijf Extreme Tornado Tours biedt precies wat de naam zegt: een meerdaagse tornado tour waarin je op zoek gaat naar de vernietigende kracht van de natuur.

Tornadojagen is natuurlijk zeker niet zonder gevaar. Ondanks dat specialisten die deze tours aanbieden voorzien zijn van geavanceerde apparatuur, bergen ervaring en bakken met kennis, blijft de natuur – en zeker een tornado – uitermate onvoorspelbaar. Een tornado tour als deze doe je dan ook op eigen risico.

Extreme Tornado Tours biedt tornadoreizen aan

Dat neemt niet weg dat het een prachtige kans biedt om één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen met eigen ogen te zien. Extreme Tornado Tours biedt tornado-excursies aan vanuit Oklahoma City (in het hart van ‘Tornado Alley’) en Denver.

Extreme Tornado Tours biedt tornadoreizen aan

Je kunt een tour boeken die tussen de 7 en 10 dagen duurt. Tijdens de tour rijd je supercells (stormen waaruit tornado’s kunnen ontstaan) achterna en hotelverblijven zitten bij de prijs van 2.700 dollar inbegrepen. Niemand kan natuurlijk de garantie geven dat je ook daadwerkelijk een tornado te zien krijgt, maar als je een week vertoeft in het tornadoseizoen, dan kán het haast niet anders of je gaat getuige zijn van een spectaculaire wervelstorm.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

25-07-2017 - Mitchell van der Koelen