Outdoor Manners Travel Playlist #12: The Allman Brothers, Nicolas Jaar en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

Iedere week lichten we vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in de Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week. Scrol naar beneden voor de complete lijst.

Ramblin’ Man – The Allman Brothers Band

Dit nummer gaat over een man die niet stil kan zitten, altijd maar onderweg is, overal op de wereld mensen kent en gaat waar het leven hem leidt. Juist, een Ramblin’ Man.

Buiten de betekenis van het nummer horen The Allman Brothers met hun heerlijke mix van blues, country, rock en zelfs jazz en klassieke muziek natuurlijk sowieso thuis in deze lijst.

Sunshine Reggae – Laid Back

Sommige nummers behoefen geen uitleg. In dit geval zou het zelfs zonde zijn en houden we het bij een flard uit de tekst.

Sunshine, sunshine reggae, don’t worry, don’t hurry, take it easy! Sunshine, sunshine reggae, let the good vibes get a lot stronger!

Filaou Bessame – Amadou & Mariam

Door naar een tip van onze trouwe lezer Robert Jan Driehuis. “Ik hoorde dit nummer en dacht: die mag niet ontbreken in de lijst.”

Groot gelijk Robert-Jan, heerlijk nummer en je hebt onze voorliefde voor Afrikaanse muziek goed aangevoeld. Onze dank is groot.

Tourist – Nicolas Jaar

Kun je nog zo hard roepen dat je een reiziger bent. Of een wereldverkenner. Of wat dan ook. Je blijft een toerist als je op reis bent.

Neemt niet weg dat er meerdere interpretaties zijn van het begrip toerist. Die van de Chileens-Amerikaanse producer Nicolas Jaar is by far het meest geniaal. In de afspeellijst hebben wij overigens zijn klassieker Mi Mujer gezet. Net iets toegankelijker.

De volledige Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

02-09-2017 - Alrik de Jong