Outdoor Manners Travel Playlist #4: Carla Bruni, Black Sabbath en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je op reis gaat zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een grote lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

In deze rubriek delen we iedere week vier ultieme reisnummers, die we allemaal opslaan in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Deze wordt dus constant geüpdatet. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week.

Quelqu’un m’a dit – Carla Bruni

Carla Bruni is naast model en vrouw van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy ook singer-songwriter. Bij haar stem smelt zelfs de meest ruige outdoorman weg. Die is zo zwoel, dat een eunuch er opgewonden van raakt.

Quelqu’un m’a dit is de titelsong van haar gelijknamige debuutalbum. Wat ze zingt begrijpen we niet helemaal, maar wat we wel weten is dat dit nummer ons doet denken aan die eerste vakantieliefde.

Planet Caravan – Black Sabbath

Laat je niet afschrikken door de band en de gekke taferelen van frontman Ozzy Osbourne. Black Sabbath is namelijk evengoed verantwoordelijk voor de nodige space-nummers, waarvan Planet Caravan de bekendste is.

Een track waarvan je – zelfs zonder hallucinogene middelen – in hogere sferen komt. Niet verkeerd, indien je een reis naar een hoger level wil tillen. Letterlijk.

Let’s Go Trippin’ – Dick Dale and his Del-Tones

Waar was de wereld zonder surfmuziek? Alleen The Beach Boys hadden we dan al moeten missen. De grondlegger van dit genre is Dick Dale, aan wie we eerder al deze ode brachten. Hij is de man achter Misirlou, de titelsong van Pulp Fiction.

Maar zijn eerste hit was Let’s Go Trippin’, die hij met Dick Dale and his Del-Tones uitbracht. Dit nummer was de eerste kennismaking voor de wereld met surfrock. Later kwamen The Beach Boys en andere bands pas. Let’s Go Trippin’ roept één ding op: pak je surfplank en ga erop uit.

Shooting Stars – Bag Raiders

Reizen is vrijheid. Vrijheid om te voelen en te doen wat je wil. Dit nummer werd een hit nadat de Australische Tommy Franklin op het podium van een talentenjacht ging staan en elke vezel in zijn lichaam de vrijheid gaf om te bewegen zoals hij wilde.

Hij gaf niks om meningen van anderen, maar genoot intens. Sindsdien staat dit nummer op repeat tijdens die momenten waarop we de vrijheid van reizen ervaren.

Outdoor Manners Travel Playlist

Alweer zestien songs in onze Outdoor Manners Travel Playlist, die zich langzaam maar zeker ontpopt tot een epische muziekverzameling. Enjoy!

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Tekst: Leroy van den Berg & Alrik de Jong

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-07-2017 - Alrik de Jong