Outdoor Manners Travel Playlist #14: Norah Jones, The Doors en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

Iedere week lichten we vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in de Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week. Scrol naar beneden voor de complete lijst.

Ghost Song – The Doors

Ghost Song is een atypisch nummer van The Doors. Dat vrolijke deuntje (hoor je vanzelf als je het nummer opzet) in combinatie met de rustige stem van Jim Morrison… Heerlijk. Het nummer, dat pas na een paar jaar na de dood van Jim Morrison is uitgekomen, is minder vrolijk dan dat het klinkt.

Ghost Song gaat over een toer die hij maakte met zijn familie langs een highway in de woestijn. Onderweg zag hij twee gecrashte vrachtwagens, vol met Indiaanse arbeiders. Hij vertelt dat de zielen van de verongelukte indianen in zijn ziel zijn gesprongen en nooit meer zijn verdwenen.

Una Mattina – Ludovico Einaudi

Dit nummer is onderdeel van de soundtrack uit één van de – volgens velen – betere films die ooit gemaakt is: Intouchables. De Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi was deels verantwoordelijk voor de soundtrack, waaronder het stuk Una Mattina.

De klanken van de piano slaan direct op je emoties, wat natuurlijk precies de bedoeling is van dit type muziek. In de film hoor je Una Mattina tijdens de slotscene waarin liefde, vriendschap en een prachtig uitzicht over de oceaan samenkomen. Alle elementen die een reis volwaardig maken.

Travelin’ On – Norah Jones

Als je de volledige naam van Norah Jones – Geetali Norah Jones Shankar – hoort, weet je direct wie haar vader is. Juist, de Indiase sitarspeler Ravi Shankar, die samenwerkte met The Beatles.

Norah Jones heeft in haar jonge jaren veel moeten reizen en nu nog steeds. Wat ze ook zingt, we worden altijd weer geraakt door deze zangeres. Het nummer Travelin’ On is wat dat betreft geen uitzondering.

Treasures – Seasick Steve

Dit nummer gaat niet per se over een reis, maar vertaalt wel het gevoel van een prachtige hike naar intense klanken. Seasick Steve is de artiestennaam van Steven Leach, een Amerikaanse bluesmuzikant die op latere leeftijd wist door te breken.

Zijn rauwe stem en zelfgemaakte gitaren maken hem tot een van de meest opvallende muzikanten van deze generatie. Geniet en laat je meenemen naar je favoriete wandelplek op aarde.

De volledige Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

15-09-2017 - Alrik de Jong