Outdoor Manners Travel Playlist #1: Sodade, Voyager en meer ultieme reisnummers

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je op reis gaat zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een grote lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

In deze nieuwe rubriek delen we iedere week vier ultieme reisnummers, die we allemaal opslaan in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Deze wordt dus constant geüpdatet, hopelijk doen we jou hier een plezier mee.

Seabird – Alessi Brothers

De Alessi Brothers bestaat uit de eeneiige tweelingbroers Billy en Bobby Alessi. Het duo brak door met de single Oh, Lori, maar daar bleef het ook bij. Wel schreven ze grote hits voor onder anderen Paul McCartney, Whitney Houston, Richie Havens en Olivia Newton-John.

Een minder bekend, maar uiterst prettig nummer is Seabird, dat gaat over een vertrokken liefde, die de wereld in is getrokken op zoek naar vrijheid. Het nummer komt voor in de avonturenfilm Hunt for the Wilderpeople.

Stel je voor: je reist in een bus door Argentinië, tuurt naar buiten en dan komt dit nummer voorbij. Ja, dat is lekker turen.

Sodade – Cesaria Evora

De Kaapverdiaanse zangeres Cesaria Evora is een heldin op verschillende vlakken. We richten ons even op haar muziek en in dit geval op het nummer Sodade. Als je dit nummer met je ogen dicht luistert, voel je je zelfs op een parkeerplaats in Hoofddorp nog op een tropisch strand.

Het nummer is in 1950 geschreven door Armando Zeferino Soares en in 1992 groot gemaakt door Evora. Sodade beschrijft met grote eenvoud de nostalgie die de Kaapverdianen ervaren bij het feit dat ze al eeuwenlang vrijwillig de zee opgaan om te emigreren naar vrijwel ieder continent.

Marrakesh Express – Crosby, Stills & Nash

Als je een nummer zoekt dat de essentie van het reisgevoel omschrijft, kom je uit bij Crosby, Stills & Nash. Graham Nash schreef dit lied al toen hij nog bij The Hollies speelde. Maar zijn toenmalige bandleden vonden het niet commercieel genoeg.

Later vormde hij een trio met David Crosby en Stephen Stills. Marrakesh Express werd in 1969 de eerste single die ze uitbrachten.

Express verwijst naar een treinverbinding en de inspiratie voor het lied kwam ook daadwerkelijk van een treinreis, namelijk een die Nash in 1966 maakte van Casablanca naar Marrakesh. ‘Looking at the world, through the sunset in your eyes…’ Luister en geniet.

Voyager – Daft Punk

Een inkoppertje, maar wel eentje in blessuretijd. Niet het eerste nummer waaraan je denkt bij Daft Punk, wel een van de lekkerste.

Tijdens je reis kom je natuurlijk ook wel eens in een hostel terecht, waar feestjes gegeven worden. Een eerste nummer opzetten in zo’n geval is nog niet eens makkelijk. Te hard, te awkward, te saai of wat dan ook. Met het smoothe Voyager zit je altijd goed en weet je dat de backpackervoetjes van de vloer gaan.

Outdoor Manners Travel Playlist

We horen graag wat jouw favoriete reisnummer is, wellicht zie je die dan terug in deze travel playlist. Mail je nummer en motivatie naar [email protected].

Meer leuke content? Like ons op Facebook

16-06-2017 - Alrik de Jong