Outdoor Manners Travel Playlist #13: Lindstrøm & Todd Terje, Willie Nelson en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

Iedere week lichten we vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in de Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week. Scrol naar beneden voor de complete lijst.

On the Road Again – Willie Nelson

Een roadtrip door Amerika is een van de coolste dingen op aarde om te doen. Bizar veelzijdig land met een prachtige natuur en perfecte plekken om met je camper neer te strijken.

Vergeten we nog heel veel, waaronder de country. Oneindig veel country. Er is één nummer dat tijdens deze roadtrip sowieso niet mag ontbreken en dat is On the Road Again van Willie Nelson. Behoeft geen uitleg. Voor dit soort nummers is de repeat-knop uitgevonden.

Lanzarote – Lindstrøm en Todd Terje

Surfen, hiken, duiken, snorkelen, klimmen… Het kan allemaal op Lanzarote, een van de Canarische Eilanden. Als je de all inclusive reosorts weet te mijden, heeft dit eiland ook nog eens een heerlijke en unieke sfeer.

Die sfeer hebben de Noorse producer Lindstrøm en Todd Terje in deze elektronische track perfect weten te verpakken.

De Reiziger – Boudewijn de Groot

Zoals bijna alle nummers van Boudewijn de Groot, is ook het nummer De Reiziger geschreven door Lennaert Nijgh.

We citeren: ‘Geef de reiziger het woord, laat de reiziger vertellen. Maar hij schudt zijn hoofd en wacht. Hij heeft overal gezocht, hij heeft nergens iets gevonden en hij heeft niets meegebracht. Hij zegt: ik ben veranderd, ik ben hier niet meer thuis….’

Africa – Toto

Noem deze song afgezaagd, dood gedraaid of uit de tijd. Zijn we niet gevoelig voor. Deze plaat van de heerlijke jaren 80-band Toto hoort in deze lijst. Punt. Oké, het gaat niet over reizen, maar de Kilimanjaro en Serengeti worden genoemd.

Africa gaat volgens Toto’s drummer over een witte jongen die in zijn jonge jaren in Afrika woonde, maar er sindsdien niet meer geweest is. Als hij zijn liefde voor Afrika beschrijft, moet hij het doen met de beelden op televisie en wat restjes uit zijn geheugen.

De volledige Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

08-09-2017 - Alrik de Jong