Outdoor Manners Travel Playlist #9: The Rolling Stones, Jack Johnson en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

Iedere week lichten we vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week.

The City of New Orleans – Arlo Guthrie

Arlo Guthrie is de zoon van de legendarische folkzanger Woodie Guthrie. Geïnspireerd door zijn vader en Pete Seeger trad hij al vanaf zijn dertiende op. Hij speelde op Woodstock, schreef protestsongs en bracht heel wat albums uit. Het heerlijke nummer The City of New Orleans gaat, deels metaforisch, over eens treinreis.

I’m not sure you can call yourself a traveler if you’ve never made at least one trip by train, passing time playing cards with friends and watching the world pass outside your window‘, aldus Arlo Guthrie.

Let’s Get Out of Here – Les Savy Fav

De titel van het nummer zegt het eigenlijk al: Let’s get out of here. De momenten zijn je vast bekend: je zit achter je laptop weg te kwijnen en wil eigenlijk maar één ding: op avontuur. Bij voorkeur met je Grote Liefde. Een gevoel dat in dit nummer wordt beschreven, verpakt in rock/pop-sausje.

Miss You – The Rolling Stones

Toen Mick Jagger in 1977 aan het jammen was met keyboardspeler Billy Preston, voor het legendarische optreden in de Canadese club El Mocambo, kwam Miss You tot stand, een atypisch nummer dat aanvankelijk niet goed viel bij de fans.

Jagger en Ronnie Woods ontkenden dat het bedoeld was als een disconummer, terwijl Keith Richards het juist een damn good disconummer noemde. Hoe dan ook: dit is een heerlijke song die het bij iedereen, op een paar Stones-fans na, goed doet. Miss You kun je opzetten in een hostel tijdens een party, maar ook als je even aan je geliefden thuis wil denken.

Sunsets For Somebody Else – Jack Johnson

De koning van de zonnige liedjes heeft een nieuw nummer uitgebracht waarin hij precies de onderwerpen aansnijdt die je verwacht: de liefde en de zon. Uiteraard onder begeleiding van een superrelaxt gitaartje. De ideale soundtrack voor een stranddag.

Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Samenstelling: Leroy van den Berg en Alrik de Jong

Meer leuke content? Like ons op Facebook

11-08-2017 - Alrik de Jong