Outdoor Manners Travel Playlist #7: Seun Kuti, Iggy Pop en meer…

Een heerlijke afspeellijst voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een grote lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

In deze rubriek lichten we iedere week vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week.

Soulful Strut – Grover Washington

Een onvervalst stukje jazzy soul kan nooit kwaad, vooral niet als je na het surfen aan het chillen bent op het strand van – we noemen maar wat – Huanchaco. Muziek die je aan Grover Washington wel kunt overlaten.

Het instrumentale Soulful Strut is een nummer dat een mierzoete saus uitsmeert over dat toch al zo paradijselijke moment. Ondergaand zonnetje, golven op de achtergrond, jammie.

Rise – Seun Kuti & Egypt 80

Tijdens een avontuurlijke reis kun je geconfronteerd worden met situaties die niet stroken met de optimale wereld die velen van ons voor ogen hebben. Er is slechts één voordeel aan alle ellende in de wereld: het levert intense protestnummers op.

Zo ook de track Rise van de Nigeriaanse Seun Kuti, de jongste zoon van de legendarische afrobeat-pionier Fela Kuti. De track luistert lekker weg, maar bevat een belangrijke boodschap.

Passenger – Iggy Pop

Jullie zaten waarschijnlijk al weken te wachten op dit nummer van Iggy Pop. Of niet. Hoe dan ook; The Passenger hoort in een Travel Playlist, uitleg lijkt ons overbodig.

Het nummer is te horen geweest in verschillende films en series, waaronder Up in the Air, Mat Hoffman’s Pro BMX 2 en Sons of Anarchy. Nog een feitje: het nummer is 28 keer officieel gecoverd. Toch zal The Passenger nooit vervelen.

Space Cadet – Kyuss

Kyuss is de band waarin Josh Homme, de frontman van het alom bekende Queens of the Stoneage, voorheen de lead guitar op zich nam.

De mannen groeiden op in het Amerikaanse Palm Springs en wisten ‘het geluid van de woestijn’ perfect te vertalen naar een portie heerlijke stonerrock. Space Cadet is een rustig nummer en laat je wegdromen tijdens zomerse dagen.

Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Samenstelling: Leroy van den Berg en Alrik de Jong

Meer leuke content? Like ons op Facebook

28-07-2017 - Alrik de Jong