Outdoor Manners Travel Playlist #5: Herb Alpert & The Tijuana Brass, !Dela Dap en meer

Balkan, Canada, Mexico... We schieten deze week alle kanten op

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een grote lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

In deze rubriek delen we iedere week vier ultieme reisnummers, die we allemaal opslaan in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Deze wordt dus constant geüpdatet. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week.

Georgian Lesson – !Dela Dap

Nergens in Europa kun je beter backpacken dan in de Balkan. Hier tref je een prachtige natuur, trotse cultuur en voor je het weet sta je ergens in een tuin bij een familiebarbecue.

Een nummer dat die sfeer uitademt is Georgian Lesson van !Dela Dap. Dit is een muziekformatie van migranten in Oostenrijk, die samenwerken met muzikanten uit Servië en Bosnië, maar ook uit Tsjechië en Rusland. Een heerlijk vrolijke mix van roma-muziek, jazz, electro en pop.

Dayvan Cowboy – Boards of Canada

Los van de toevallige links met ‘reizen’ in de artiestennaam en de titel van het album waar dit nummer op pronkt (The Campfire Headphase), schets deze track oprecht een outdoor moment.

Denk een tentje aan prachtig meer in Noorwegen (of Canada, voor de uniformiteit), een zonsopkomst en de openbarende ambient-soundtrack van Boards of Canada. Het voelt bijna als een geboorte. De geboorte van een nieuwe dag. Geniet!

The Great Manolette – Herb Alpert & The Tijuana Brass

Wist je dat Mexico heel veel onontdekte gebieden heeft voor backpackers? Hetzelfde geldt voor Mexicaanse muziek. We noemen in dit geval The Tijuana Brass.

Vooral de albums die ze samen met de legendarische Amerikaanse trompettist Herb Alpert hebben gemaakt, luisteren heerlijk weg. Een episch nummer is The Great Manolette. Tijdens dit nummer waan je jezelf op een plein in een Mexicaans plaatsje, waar een dorpsfeest op het punt van beginnen staat.

To Build a Home – The Cinematic Orchestra

Een tranentrekker van jewelste, voor de eenzame momenten waarop je verlangt naar thuis. Vrijwel iedereen die met regelmaat reist, kent een gevoel van verlatenheid. Niet erg, juist die momenten maken de ervaring zo waardevol.

Mocht je even sip zijn, schroom dan niet om een droevig nummer te luisteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je daar juist weer vrolijker van wordt. Pas op: To Build a Home treft je direct in je ziel. Wat een prachtig nummer!

Outdoor Manners Travel Playlist

Alweer twintig songs in onze Outdoor Manners Travel Playlist, die zich meer en meer ontpopt tot een ultieme muziekverzameling voor op reis. Enjoy!

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Tekst: Leroy van den Berg & Alrik de Jong

Meer leuke content? Like ons op Facebook

14-07-2017 - Alrik de Jong