Outdoor Manners Travel Playlist #11: The War on Drugs, Simon & Garfunkel en meer

Heerlijke songs voor mee op reis

Voordat je een trip gaat maken zorg je er natuurlijk voor dat alles op orde is. Een goede backpack, praktische kleding, handige gadgets en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar minstens even belangrijk is een lading goede muziek. Juist, een travel playlist.

Iedere week lichten we vier ultieme reisnummers uit, die worden opgeslagen in onze Outdoor Manners Travel Playlist die je op Spotify kunt volgen. Dit zijn de vier nieuwe nummers van deze week. Scrol naar beneden voor de complete lijst.

Thinking of a Place – The War on Drugs

Onthaasting is een groot goed tijdens het reizen. De Amerikaanse indierockband The War on Drugs heeft met het nummer Thinking of a Place onthaasting tot kunst verheven.

In 11 minuten tijd gebeurt er niet eens zo heel veel. Toch word je opgezogen door deze dromerige, galmende song, die niet lang genoeg kan duren. Mooie tekst ook.

Final Credits – Midland

Verplaats je in het moment wanneer je tas of koffer is ingepakt, de zon schijnt, je nieuwe zonnebril op je neus staat en de reis daadwerkelijk kan beginnen.

Dat heerlijk blije gevoel dat veroorzaakt wordt door het avontuur dat komen gaat, wordt perfect ondersteund door de track Final Credits van Midland. De besnorde Brit is een voorvechter van blije disco en house tunes. Vooral doorgaan, ouwe.

Homeward Bound – Simon & Garfunkel

Dit nummer van Simon & Garfunkel gaat over het moment dat je met je koffer gestrand bent op een afgelegen station. Iedere reiziger weet dat dit uiteindelijk leuke momenten op kan leveren.

Het nummer is door Simon geschreven toen hij strandde op een station in het Engelse Widnes, een plek die bekendstaat om zijn milieuvervuilende, chemische industrie.

Amsterdam – Nothing But Thieves

De hippe Britten van Nothing But Thieves zijn flink aan het doorbreken met hun catchy Brit-pop en mogen daarom verschillende plekken op de wereld aandoen voor een optreden.

Onderweg gebeuren regelmatig dingen waar ze achteraf niet per se trots op zijn. Vreemd genoeg gebeurt dit volgens de bandleden meestal in Amsterdam, vandaar deze track. Hoe zou dat toch komen?

De volledige Outdoor Manners Travel Playlist

Hieronder kun je de Outdoor Manners Travel Playlist in zijn geheel luisteren. Mocht je tips hebben, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

Deze vier nummers hebben we vorige week uitgelicht.

Samenstelling: Leroy van den Berg en Alrik de Jong

Meer leuke content? Like ons op Facebook

25-08-2017 - Alrik de Jong