BMX’er Drew Bezanson en zijn zoektocht naar angst

Uncontainable: een next level project met stapels zeecontainers

De Canadese BMX’er Drew Bezanson is niet bang. Punt. Een ramp is nooit hoog genoeg, zijn BMX kan nooit snel genoeg. Een voorraad zeecontainers biedt hulp.

Voor het project Uncontainable heeft Bezanson met stapels containers een next level BMX-park gebouwd op een geheime locatie vlakbij zijn woonplaats Truro in de Canadese provincie Nova Scotia.

Drew Bezansen
Foto: Drew Bezansen helpt zelf ijverig mee met de bouw van het park

Er is voor zeecontainers gekozen omdat de bouwmogelijkheden daarmee eindeloos zijn. Het bouwteam werd geleid door Nate Wessel, de koning onder de rampbouwers.

De zeecontainers hebben een hoogte van 2,63 meter. De hoogste ramp is gebouwd op vier containers, die in totaal dus een hoogte van 10,52 meter hebben. Stel je dan maar eens een backflip voor op een ramp die ook nog eens 3 meter hoog is.

Drew Bezansen
Foto: Drew Bezanson op 10 meter hoogte

“Mijn doel van dit project is om dingen te berijden die me echt afschrikten. Om mijn persoonlijke grenzen te verleggen. Dat lukt alleen door het zelf te bouwen”, zegt Drew Bezanson, die in juni in Den Haag te bewonderen was tijdens Pro Freestyle The Hague.

In de video zie je het waanzinnige eindresultaat van Uncontainable.

Tijdens Pro Freestyle The Hague zagen we onder anderen de Nederlandse skateboarders die de Oympische Spelen in Tokio proberen te halen in actie. Meer over de World Cup skateboarden lees je in dit artikel.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-11-2017 - Alrik de Jong