Nieuw op Netflix: Under an Arctic Sky, een woeste surfdocu van Chris Burkard

Surfen op een van de koudste plekken op aarde

Eerder las je al over de beste outdoor documentaires en surf documentaires op Netflix. Nieuw op Netflix is Under an Arctic Sky, een documentaire van Chris Burkard, die een eigen artikel verdient.

De documentaire gaat over zes dappere surfers, die naar de noordkust van IJsland reizen om golven te bedwingen in extreme omstandigheden. Chris Burkard legde dit samen met Sam Hammer en Heidar Logi op ongekende wijze vast met uiteraard de meest geavanceerde camera’s.

Surfen onder het noorderlicht, fascinerende en afgelegen landschappe, interessante achtergrondinformatie en de grootste storm van de afgelopen 25 jaar. Deze 40 minuten durende documentaire had als het aan ons ligt gerust 2 uren mogen duren.

Die storm was overigens puur toeval. Hierdoor liepen de opnames behoorlijk wat vertraging op, maar uiteindelijk kwam het extreme weer Under an Arctic Sky alleen maar ten goede. Bekijk de hele documentaire hier.

under an arctic sky, chris burkard, smartphone, accessoires, iphone

Chris Burkard, de man achter Under an Arctic Sky

Chris Burkard is een ervaren ontdekkingsreiziger, fotograaf, avonturier, spreker en auteur. Hij behoort tot onze favoriete fotografen en aangezien hij 2,9 miljoen volgers op Instagram heeft, denken daar vast meer mensen zo over.

De inspirerende Amerikaan won alleen in 2017 al vijf awards. En op het Tribeca Film Festival werd hij met Under an Arctic Sky genomineerd voor een award voor beste documentaire.

smartphone accessoires, chris burkard, under an arctic sky

“Fotografie was niet iets waar ik aanvankelijk naar op zoek was, ik hou gewoon van kunst en creativiteit”, zegt hij. “Maar toen ik voor het eerst een serieuze camera in mijn handen had, realiseerde me pas het hoe mooi het first person effect is.” De rest is geschiedenis. Lees ook de top 5 smartphone accessoires die Burkard gebruikt tijdens het fotograferen en filmen met zijn telefoon.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

28-12-2017 - Alrik de Jong