Een masterclass urban skiing van Tom Wallisch

Freestylen in de straten van British Columbia

De wintersportkriebels beginnen al sinds september langzaam op te borrelen, maar veel sneeuw ligt er nog niet. En dat geldt niet alleen in de Europese skigebieden, maar ook in Canada. Dan zit er dus maar één ding op: urban skiing.

Eerlijk is eerlijk, dan praten we namens de Amerikaanse freestyleskiër Tom Wallisch. Want als wij met ski’s de straat op gaan, dan komt het niet goed. Wallisch streek neer in de licht besneeuwde straten van de Canadese stad Nelson, British Columbia en maakte deze heerlijke urban skiing video.

Tom Wallisch is gespecialiseerd op het onderdeel slopestyle. Hij won de gouden medaille op dit onderdeel tijdens de Winter X Games XVI in Aspen.

Bij zijn wereldbekerdebuut, op 4 maart 2012 in Mammoth Mountain, boekte de Amerikaan direct zijn eerste wereldbekerzege. Tijdens de wereldkampioenschappen freestyleskiën 2013 in Voss veroverde hij de wereldtitel op het onderdeel slopestyle.

Urban skiing in Finland

De Finse atleten Juho Kilkki en Ilkka Hannula lieten eerder al zien dat je sneeuw ook helemaal kunt negeren.

Voor hun nieuwste urban skiing video, Real Skifi Summer, hebben ze sponsoren weten te regelen. En dat beetje extra geld heeft geleid tot de beste edit tot nu toe. Check die video hier.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

31-10-2017 - Alrik de Jong